Antena Meniu Search
x

UPDATE! Lecţie de pilotaj terminată tragic

A zburat 5.000 de ore, dar o secundă i-a fost fatală! Unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România s-a stins, aseară, într-un accident aviatic cumplit

Vezi și

A zburat 5.000 de ore, dar o secundă i-a fost fatală! Unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România s-a stins, aseară, într-un accident aviatic cumplit

Aerodromul din Copalnic Mănăştur, Maramureş. Avionul ultrauşor intră în picaj, iar pilotul nu mai poate face nimic. La manşă, Istvan Fazekas, 63 de ani! Un pilot cu zeci de ani de experienţă. Lângă el, un tânăr de 33 de ani. Lucian Corneanu. Se antrena să devină pilot.

Lângă aripile frânte în două, inima pilotului s-a oprit. Medici, însă, nu se dau bătuţi. Îl resuscitează. Fac cu schimbul, în timp ce un localnic ţine o perfuzie. 45 de minute de eforturi disperate. Când medicii se opresc, nimic nu mai e de făcut.

Vestea morţii îl cutremură pe fratele celui care i-a fost elev. Pentru pilot, a fost ultimul zbor, după o viaţă trăită sus, printre nori. A fost comandant al aeroclubului din Satu Mare şi nici măcar pensionarea nu l-a ţinut departe de manşă. Continua să fie instructor.

Tânărul de 33 ani a trecut printr-un transplant de rinichi în trecut. Avea insuficienţă renală cronică. Acum, e la terapie intensivă. Sedat pentru a putea suporta mai uşor durerile.

Când va putea vorbi, se va afla şi cum s-au prăbuşit cu avionul. Din puţinele probe, investigatorii trebuie să reconstituie accidentul. Se vorbeşte despre probleme la motor. Cei care i-au fost elevi pilotului Fazekas exclud o greşeală umană.

Îl vor conduce pe ultimul drum sutele de elevi pe care i-a învăţat să zboare!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Lecţie de pilotaj terminată tragic