Antena Meniu Search
x

UPDATE! Margaret Thatcher, condusa pe ultimul drum de catre cei mai puternici lideri ai lumii

Britanicii si-au luat azi adio de la Margaret Thatcher. Au iesit in strada cu miile pentru a asista la impresionanta procesiune funebra. La slujba de la Catedrala Sfantul Paul, a participat si Regina Elisabeta a II-a. Alaturi de ea, peste 2.000 de invitati din 170 de tari.

Vezi și

Sicriul cu insemnele de stat a fost purtat pe un traseu de aproape doi kilometri prin centrul Londrei. Punctul de pornire al procesiunii a fost Parlamentul. Iar de la Biserica St Clement Danes, sicriul a fost purtat pe un afet de tun tras de sase cai. Militari din toate fortele armatei britanice au escortat-o pe singura femeie prim-ministru. Iar mii de oameni au venit sa isi ia ramas bun de la "Maggie".

2.300 de invitati au asistat la slujba oficiata in memoria lui Margaret Thatcher. In primul rand, s-au aflat Regina Elisabeta a II-a si Printul Consort. Premierul David Cameron, fostul premier Tony Blair, prim-ministrul israelian Beniamin Netaniahu au fost printre invitatii de onoare. Nu au lipsit nici vedete precum Jeremy Clarkson, Joan Collins sau KATHERINE Jenkins.

Ceremonia nu a fost tot timpul trista si sobra. Arhiepiscopul Londrei i-a facut pe invitati sa zambeasca amintindu-si de Margaret Thatcher. “Odata stateam alaturi de ea la un eveniment al Primariei. Brusc, m-a apucat de mana si mi-a spus, pe un ton foarte convingator: Nu va atingeti de pateul de rata! Ingrasa foarte tare", a povestit Richard Chartres.

Dupa ce arhiepiscopul de Cantebury a rostit binecuvantarea, sicriul cu trupul fostului premier a fost purtat pana la masina mortuara. O ceremonie privata a avut loc ceva mai tarziu, doar cu membrii familiei.

Cu toate acestea, ceremonia de azi nu a fost lipsita de incidente. Zeci de protestatari au manifestat pe traseu, cu pancarte anti-Thatcher. Multi au intors spatele cand sicriul a trecut pe langa ei. Cei 4.000 de agenti securitate nu au avut probleme sa ii tina in frau pe manifestanti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Margaret Thatcher, condusa pe ultimul drum de catre cei mai puternici lideri ai lumii