Antena Meniu Search
x

UPDATE! Miron Cozma și Petre Roman, implicați în dosarul Mineriadei

După Ion Iliescu, procurorii militari vor capul lui Petre Roman! În dosarul Mineriadei, cer urmărirea penală şi pentru fostul premier. Au însă nevoie de avizul preşedintelui României

Vezi și

După Ion Iliescu, procurorii militari vor capul lui Petre Roman! În dosarul Mineriadei, cer urmărirea penală şi pentru fostul premier. Au însă nevoie de avizul preşedintelui României

Era iunie 1990. Miron Cozma devenea cunoscut. A stat în dreapta preşedintelui Iliescu şi împreună le mulţumeau ortacilor. Astăzi.

Ion Iliescu a fost primul care a deschis Cutia Pandorei. Dosarul Mineriada, ancheta după 25 de ani. Este urmărit penal pentru infracţiuni contra umanităţii. Şi nu e singurul. Petre Roman! Era premier, la mineriade! "Eu nu ştiu dacă am fost pus sub acuzare, dar nu am ce comenta. Dacă trebuie să depun mărturie cum am depus şi altadată, evident că o fac, altceva nu am de adăugat", a spus acesta.

Procurorii militari au cerut aviz de la preşedintele Klaus Iohannis pentru a începe cercetările pe numele lui Petre Roman, Victor Atanasie Stănculescu şi fostul vicepremier, Gelu Voican Voiculescu. Generalul Stănculescu a fost audiat ieri şi a pasat responsabilitatea către aghiotanţii care nu mai sunt în viaţă!

Rând pe rând, şefii primelor instituţii libere, de după revoluţie, ajung în faţa anchetatorilor. Amiralul în rezervă Emil Cico Dumitrescu. A fost şi consilier al lui Ion Iliescu. Dar susţine că, la mineriadă, conducea direcţia de Cultură şi Sport. Se plânge că a fost şi el bătut şi dezvăluie că a vorbit la telefon cu fostul preşedinte.

Manisfestanţii, de atunci, din Piaţa Universităţii, au venit astăzi în faţa Parchetului.

Cazimir Ionescu, fost lider al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi Gheorghe Dobre, fost ministru al Transporturilor, au fost şi ei puşi sub învinurie. Aceeaşi acuzaţie: infracţiuni contra umanităţii!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Miron Cozma și Petre Roman, implicați în dosarul Mineriadei