Antena Meniu Search
x

Eleva dispărută din Bucureşti a fost găsită în tren! Era îmbrăcată în călugăriţă

O elevă olimpică de la unul dintre cele mai prestigioase licee din Capitală a dispărut în urmă cu două zile. Fata are 15 ani şi a plecat spre şcoală împreună cu mama ei. S-au despărţit la o staţie de metrou.

Vezi și

UPDATE: Poliţia confirmă găsirea Iuliei Ionescu, eleva dispărută din Capitală, într-un tren care se îndrepta spre Bucureşti, a declarat, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR Călători, fata, care circula cu bilet de călătorie, a fost recunoscută, în jurul orei 17.15, de şeful unui tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, în zona staţiei Paşcani.

"Detaliul pe care pot să vi-l dau este că fata era îmbrăcată în straie de călugăriţă", a mai spus purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

UPDATE: O fată cu semnalmentele elevei de 15 ani, de la Colegiul Naţional "Sf. Sava", care a fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns, miercuri, la şcoală, a fost găsită într-un tren care vine în Bucureşti, dinspre Moldova, informează antena3.ro.

Fata este acum în trenul care vine spre Bucureşti. Se pare că fata a plecat în Moldova pentru a vizita mânăstirile din acea zonă.

UPDATE: "Nu a zis niciodată că ar vrea să plece. Era apropiată de mine şi de tata. Nu pleca nicăieri fără mine sau el. Aprecia şi religia, dar 90% din timp şi-l aloca studiului", a spus mama fetei, conform antena3.ro.

Mama elevei de 15 ani, care a dispărut din Bucureşti, este convinsă că fata ei a fost răpită şi că cineva o ţine sechestrată de 4 zile. Mai mult, mama respinge ipoteza că Iulia ar fi fugit la o mânăstire pentru că, spune ea, deşi are o înclinaţie spre religie, nu ar fi o fanatică.

"Intrarea în monahism se poate face numai după 18 ani. Aceasta presupune un examen mai complex care vizează în principal vocaţia, dar şi un test psihologic şi multe altele", a explicat Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.  

El a mai arătat că, dacă un minor cere găzduire la o mănăstire, acesta va fi ajutat, dar conducerea bisericii va sesiza organismele abilitate, nefiind permisă nici găzduirea minorilor fără părinţi în aceste lăcaşuri.

De acolo, adolescenta mai avea de mers, două staţii cu autobuzul, până la şcoală. Numai că, nu a mai ajuns. Ar fi lăsat un bilet în care scria că pleacă să se călugărească. Mama ei crede însă că a fost răpită.

Un chip blajin, zâmbeşte timid din fotografii. Ea e Iulia Cristina Ionescu. O mamă disperată speră să-şi aducă fata acasă. S-o găsească. O caută de mai bine de 48 de ore.

Iulia ar putea fi în pericol. Adolescenta are 15 ani şi învaţă la unul dintre cele mai bune licee din Bucureşti. O fire veselă şi sensibilă. Dar fără prieteni prea apropiaţi.

A intrat la liceu, cu nota 10. Acum se pregătea pentru o olimpiadă. În ziua dispariţiei, diriginta ei o aştepta la şcoală pentru pregătire.

Iulia a plecat de acasă, pe 12 februarie împreună cu mama ei. S-au despărţit la metrou, în staţia Eroilor. Copila a ieşit la suprafaţă la ora 12 fără 10 minute. Mai avea de mers doar două staţii cu autobuzul, până la liceu.

Miercuri, mesajul nu a mai venit. Fata nu a mai ajuns nici la şcoală, nici acasă. Mama ei a anunţat imediat poliţia. Poliţiştii au găsit la tânără acasă, un bilet.

"Afară e albastru. Eu îl iubesc pe Iisus. Plec la mănăstire", ar fi scris Iulia. Este prima pistă pe care merg anchetatorii, mai ales ca fata era foarte credincioasă.

Duhovnicul ei le-ar fi spus poliţiştilor ca fata avea într-adevăr gânduri să plece la mănăstire.

Mama infirmă dorinţa fetei de a se călugări. Ea şi-ar fi dorit să meargă la mănăstirile din nordul Moldovei, dar numai în vizită. Tânăra a plecat de acasă fără să-şi ia bani la ea.

Iulia Cristina Ionescu are 1 metru 67 înălţime, 50 de kilograme, ten deschis, faţă ovală, păr lung, şaten.

În momentul dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, iar pe deasuora purta o scurtă neagră cu nasturi aurii. Cei care pot da relaţii despre adolescentă sunt rugaţi să sune la 112, sau să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Eleva dispărută din Bucureşti a fost găsită în tren! Era îmbrăcată în călugăriţă