Antena Meniu Search
x

UPDATE! Operatie dificila la Gradina Zoologica din Galati

O leoaica de la Zoo Galati a fost salvata din ghearele mortii de medici. Acestia i-au extirpat o tumora gigant dupa o operatie extrem de delicata care a durat ore bune.

Vezi și

Pacienta se numeste Adela si a venit pe lume la Gradina Zoologica din Galati acum 12 ani. Medicii i-au descoperit tumora in urma cu doi ani. Era pe-atunci de marimea unei mingi de ping-pong.

Daca nu interveneau de urgenta, leoaica ar mai fi trait doar sase luni. In chinuri, spun doctorii. Inainte sa intre in sala de operatie, medicii si-au luat masuri de siguranta, mai ales ca animalul, in stare sa puna un om la pamant cu o lovitura de gheara, devenise prea agitat. In plus, si varsta inaintata a "bolnavului" reprezenta o problema.

Nu mai putin de sase medici au intrat in sala de operatie, urmariti de la geam de ingrijitorii de la Zoo. Au stat cu inima cat un purice mai ales ca Adela dadea semne ca vrea sa se trezeasca. Le-a venit inima la loc abia cand au realizat ca a fost doar o alarma falsa. Operatia, a doua la noi in tara, s-a incheiat abia dupa doua ore.

Adela s-a trezit, iar acum se recupereaza. Tumora a fost dusa la un laborator, unde specialistii vor stabili daca a fost beningna sau maligna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Operatie dificila la Gradina Zoologica din Galati