Antena Meniu Search
x

De Buna Vestire, romanii au luat cu asalt pietele de peste

Bunavestire din calendar a adus vesti bune in farfurii! Pestele a mai spart din monotonia postului si a ajuns pe mesele romanilor. Unii l-au cumparat, altii l-au primit gratuit, pe farfurii de plastic, alaturi de un pahar de vin.

Vezi și

Sarbatoarea Bunei Vestiri a devenit sarbatoarea pestelui in Tismana. Pestele a fost adus din sase pastravarii si impartit in opt sute de portii. Iar oamenii au venit de la biserica direct la taraba cu mancare gratuita. Asa e traditia.

Pelerini infometati au fost si la manastirea Cotmeana din Arges. Desi la inceput oamenii s-au imbulzit ca sa prinda mancare, in final, a fost peste pentru toata lumea. Si vin, si sarmale de post.

Cine nu a primit peste dupa slujba, l-a cautat in magazine. In Mures, pastravii inotau in acvarii, apoi se zbateau pe cantar. Acum, dupa scandalul pestelui infestat, clientii sunt mai selectivi. Nici ei nu stiu de ce.

Pentru comercianti, ziua in care Maica Domnului a aflat ca-l va aduce pe lume pe Iisus este una cu adevarat buna. Pentru afaceri.

A fost o zi de pauza culinara, in postul cel mai lung. Credinciosii vor mai avea dezlegare la peste de Florii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » De Buna Vestire, romanii au luat cu asalt pietele de peste