Antena Meniu Search
x

Update / Un an de când avionul de salvare pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit în munţii Apuseni

Se împlineşte un an decând avionul de salvare pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit în munţii Apuseni. Celebrul pilot şi studenta Aura Ion şi-au pierdut atunci viaţa. Copilotul şi alţi patru medici au fost răniţi.

Vezi și

Se împlineşte un an decând avionul de salvare pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit în munţii Apuseni. Celebrul pilot şi studenta Aura Ion şi-au pierdut atunci viaţa. Copilotul şi alţi patru medici au fost răniţi. 

Astăzi, zeci de oameni au urcat din nou muntele prin zăpada de un metru să aprindă o lumânare. Au mers pe drumul lui Iovan, aşa cum a fost botezată cărarea pe care moţii salvatori au coborât cu victimele în braţe.

Şase kilometri au urcat pe munte fosta soţie şi apropiaţii pilotului Adrian Iovan, prin zăpada care ajungea şi la un metru. Până la poiana lui Horea, locul în care în urmă cu un an a căzut avionul de salvare.

Localnicii l-au botezat drumul lui Iovan. Să nu se uite că pe acolo ei au ajuns primii la cei 7 oameni care cereau ajutor din epava avionului căzut.

Pe locul tragediei s-a ridicat troiţă. Pentru pomenirea pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion. Cele două vieţi irosite în pădurea îngheţată. Între lumânările aprinse pentru sufletele celor plecaţi şi-a făcut loc un avion de jucărie. Făcut de Albert, fiul pilotului, în memoria tatălui său.

Romaniţa, fosta soţie a pilotului nu şi-a stăpânit lacrimile când un avion a brăzdat cerul în timpul slujbei de pomenire. Peste brazii rupţi, dovada încă vie a aterizării forţate de anul trecut.

Jos, în comuna Horea, localnicele au aşezat masa de pomenire pentru cei plecaţi dintre cei vii. 150 de oameni au fost asteptaţi la parastasul lui Adrian Iovan.

Până acum părinţii Aurei n-au găsit puterea să meargă în Apuseni, la locul în care a murit fata lor cu lacrimile îngheţate pe obraz. Abia zilele următoare vor merge să se închine la troiţa din munţi mama şi sora Aurei.

La un an de când a început ancheta, nu s-a găsit nicio explicaţie pentru bâlbâiala autorităţilor care nu au reuşit să găsescă avionul decât după 8 ore de la prăbuşire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Update / Un an de când avionul de salvare pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit în munţii Apuseni