Antena Meniu Search
x

Update / Un copil din Gorj a fost torturat, bătut şi biciuit de propria familie

Băiatul de 12 ani torturat de tată şi de sora mai mare cu bâta şi cu vătraiul încins are nevoie de o nouă examinare medicală

Vezi și

Băiatul de 12 ani torturat de tată şi de sora mai mare cu bâta şi cu vătraiul încins are nevoie de o nouă examinare medicală. Rănile lăsate pe trupul lui de cei care ar fi trebuit să-l apere ar fi mult mai grave.

Copilul comunică greu şi se învinovăţeşte pentru nota mică la franceză care ar fi stârnit mânia tatălui. Angajaţii centrului spun că foarte important pentru copil este ca mama să se întoarcă acasă. Femeia a plecat la muncă în Spania.

Seara l-ar fi lovit sora cu vătraiul, iar tatăl dimineața cu biciul.  Spunea că, în momentul în care îl lovea, săreau aşchii din acea bâtă. De când s-a aflat că şi-a învineţit copilul de 12 ani pentru o notă mică la franceză, tatăl nu mai iese din casă. Teroarea la care şi-a supus copilul a revoltat satul.

Avocatul care îl apără pe copil a cerut ca băiatul să fie consultat din nou de medicii legişti. Loviturile de pe trupul celui mic au fost descoperite la şcoală, de profesoara de sport. Copilul avea şi răni mai vechi, semn că bătaia era ruptă din obiceiurile tatălui.

 A fost bătut şi pe pielea goală, a fost bătut şi îmbrăcat.  Aproape tot corpul copilului este afectat. Mama n-a fost alături să-l apere. A plecat în Spania să muncească şi să-şi scape familia de datorii. Mama ar fi fost singura persoană căreia băiatul i-a spus despre bătăi. Ajutorul ei s-a oprit, de fiecare dată, la o ceartă în familie.

Băiatul este îngrijit acum într-un centru social. Încă este speriat şi comunică greu. S-a intocmit un dosar penal, organele de politie s-au sesizat din oficiu pentru rele tratamente aplicate minorului si violenta in familie. Dacă tatăl şi sora vor fi găsiţi vinovaţi, pot ajunge după gratii. Iar copilul ar putea rămâne doar în grija mamei sau a rudelor acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Update / Un copil din Gorj a fost torturat, bătut şi biciuit de propria familie