Antena Meniu Search
x

Urs rănit, alungat de localnici. Animalul a fost tranchilizat, dar ulterior a murit

S-au scurs clipe de panică într-o localitate situată la doar 15 kilometri de Târgu Mureş! Un urs a dat târcoale gospodăriilor oamenilor în căutare de hrană.

de Redactia Observator

la 06.10.2020, 11:21

Vezi și
  • Până la sosirea autorităţilor, ursul a fost gonit de oameni.
  • Animalul nu ajuns prea departe însă pentru că era rănit.

La sosirea oamenilor legii, aceştia au găsit ursul cu răni vizibile şi slăbit. Animalul a fost tranchilizat, dar din păcate imediat după ce a fost anesteziat, ursul a murit.

Ieri seară, un mesaj RO-ALERT care a semnalat prezenţa unui urs în gospodăriile din localitatea Vălenii, judeţul Mureş, a instaurat panica în rândul localnicilor. Până la sosirea autorităţilor, ursul a fost gonit de oameni. Animalul nu ajuns prea departe însă pentru că era rănit.

Ursul era adult, dar de talie mică, astfel localnicii au prins curajul să-l gonească. În sprijinul oamenilor, au ajuns şi autorităţile.

Annamaria Szekely, comisar șef Garda de mediu: Am venit la faţa locului, multe amănunte nu ştiam la momentul în care am plecat de acasă, între timp am aflat că ursul este în agonie, urmează să vedem ce s-a întâmplat de fapt cu el.

Au fost chemaţi de urgenţă şi reprezentaţi ai grădinii zoologice pentru a tranchiliza ursul.

Csaba Domocos, biolog: Are ceva răni mai vechi, de câteva zile, pentru că are în jurul gâtului viermi, din păcate nu s-a mai putut ajuta animalul, a şi murit.

În urma necropsiei de astăzi se va stabilii dacă ursul a fost otrăvit sau a murit din cauza infecţiei din zona gâtului. Nu se exclude însă nici varianta ca localnicii din zonă să-l fi rănit

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Urs rănit, alungat de localnici. Animalul a fost tranchilizat, dar ulterior a murit