Antena Meniu Search
x

Uzinele Sodice Govora : 58 de salariati, in greva foamei

Angajatii de la Uzinele Sodice Govora au intrat, astazi, in greva generala, negocierile dintre patronat si sindicat esuand. Celor 47 de salariati care erau, deja, in greva li s-au alaturat inca 11

Reprezentantii Sindicatului „Sodistul” anunta ca muncitorii se afla in fabrica, dar productia este oprita, fiind asigurata doar o treime din activitate.

"Au fost sapte sau mai multe ore de negocieri si nu am putut ajunge la niciun rezultat cu patronatul, dar ne asteptam la asa ceva, dupa ce negociem cu ei de patru luni si jumatate si nu sunt de acord sa mareasca salariile si sa semnam contractul colectiv de munca. Am purtat negocieri pe tema revendicarilor salariatilor de la USG, respectiv semnarea contractului colectiv de munca pe 2013, alocarea a 16 la suta din veniturile de exploatare pentru fondul de salarii si mentinerea numarului de angajati existent la inceputul acestui an. Am intrat in greva generala de astazi (n.r - joi), oamenii sunt in unitate, productia s-a oprit si se asigura o treime din activitate, conform legii", a declarat presedintele Sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu.

Se pare ca la negocierile din noaptea de miercuri spre joi dintre patronat si sindicat a asistat si presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Cilea. La plecare, acesta a fost huiduit de angajatii aflati in greva foamei, dar si de colegii lor care ii sustin, scandand : „Hotii, hotii!” si „Nu plecam acasa!”.

"Am participat la negocieri si le-am spus reprezentantilor patronatului de la inceput si pe tot parcursul discutiilor ca nu este bine ce se intampla si i-am intrebat «Nu va e mila de oamenii de afara din greva foamei? Nu va e mila si de ceilati oameni, de colegii lor, de toti ca sufera?» Raspunsul sta in rezultatul negocierilor", a declarat Ion Cilea.

Angajatii Unzinelor Sodora au intrat in greva foamei de luni. Miercuri, unul dintre ei a fost transportat cu o ambulanta, la spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea, iar dupa ce a primit ingrijiri medicale s-a intors la locul protestului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Uzinele Sodice Govora : 58 de salariati, in greva foamei