Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Vacanta all inclusive asigura kilograme in plus

Romanul adora ofertele all inclusive. Ii sclipesc ochii numai gandul meselor indoite de greutatea preparatelor culinare si a sticlelor cu bautura. Sa fie acesta Raiul pe Pamant? Nici gand! Este doar bucuria nutritionistilor.

Vezi și

Desigur, nimeni nu e masochist sa aleaga un pachet all inclusive, doar ca sa saliveze in fata bufetului suedez. Numai ca, dupa o vacanta cu toate mesele fara limita de cantitate, ne intoarcem cu cateva kilograme in plus.

“Combinatia carnii cu orez sau cartofi este cea mai periculoasa combinatie, aceasta aducand intr-un timp scurt un numar de kilograme in plus. Exista o constanta, 24 se inmulteste cu nr de kilograme si astfel rezulta numarul de calorii care trebuiesc consumate in acea zi pentru a ne mentine la aceeasi greutate. Repartitia caloriilor pe mese este in jur de 20% micul dejun, 20% - 30% pranzul si pana in 20% cina, restul de procente fiind cuprinse de gustari”, explica medicul Bogdan Guinea.

Este de preferat sa evitam prajelile, preparatele cu sosuri grele, branzeturile grase, dulciurile concentrate si sa limitam cantitatile de fainoase, sucuri si bauturi alcoolice.

Si bauturile racoritoare va pot aduce cateva kilograme in plus. “De preferat ar fi sa se consume fresh de portocale, mere, morcov, acestea aduc un numar rezonabil de calorii, intre 100 si 200 de cal pe 100 - 150 de mililitri”, mai spune Bogdan Guinea.

Un meniu sanatos, propus de nutritionist, arata cam asa: micul dejun - un bol cu lapte degresat si patru linguri de cereale integrale, la pranz - carne slaba la gratar cu o salata. Ultima masa a zilei trebuie sa fie cat mai usoara, spre exemplu putem manca o portie normala de fructe de mare sau o supa din carne slaba. La gustarile dintre mese putem manca fie un fruct proaspat, fie lactate degresate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Vacanta all inclusive asigura kilograme in plus