Antena Meniu Search
x

Vacanta dauneaza grav adolescentilor!

Oricat de ciudat ar suna, vacanta dauneaza grav adolescentilor! Pustii risca sa ramana cu probleme de auz si multe kilograme in plus. Mersul in cluburi si statul ore in sir cu castile in urechi duc la boli greu de tratat

Vezi și

Muzica data la maximum provoaca tiuitul din urechi pe care il aud din ce in ce mai multi adolescenti. Boala se numeste tinitus. Studiile internationale arata ca unul din cinci elevi de liceu aude in mod constant un tiuit in urechi.

"Daca expunerea dureaza mai mult de doua-trei luni, cum ati spus, perioada de vara, riscam sa ramana cu aceasta surditate, initial pe frecventele acute si apoi pe celelalte frecvente. Pe termen lung, risca mari probleme psihologice", a declarat un medic ORL. Adolescentii ajung sa nu mai doarma, nu se mai pot concentra sau relaxa. Muzica se transforma in zgomot. Si cand se vor intoarce din vacanta, la scoala, adolescentii vor lua note mici si vor incerca cu greu sa-si inteleaga profesorii. Tot greu le va fi si sa se miste.

Vacanta le da peste cap si metabolismul. Adolescentii se ingrasa mai repede in timpul verii. Culmea, scoala ajuta pentru ca ii streseaza pe elevi. Adolescentii isi schimba obiceiurile din vacanta doar cand se vad in oglinda, grasi. "Stiu ca intr-o perioada aveam 75 si eram nervos. In mare parte eram la bunici, cu colegii cat mai ieseam si in casa", marturiseste un elev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vacanta dauneaza grav adolescentilor!