Antena Meniu Search
x

VACANTA DE VARA a elevilor ar putea fi prelungita

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii si Asocatia Investitorilor in Statiunea Turistuca Venus cer prelungirea vacantei de vara, macar pentru clasele I-VIII. Astfel, vacanta ar incepe pe data de 1 iunie

In opinia acestora, masura ar permite familiilor cu copii sa plateasca tarife mai mici pe litoralul romanesc. Cele doua organizatii solicita "reanalizarea programei de invatamant si modificarea ei pentru incheierea anului scolar pe data de 1 iunie macar pentru elevii claselor I-VIII, lucru ce ar permite familiilor cu copii sa beneficieze de tarife reduse".

Presedintele FPTS, Dan Matei Agathon a declarat ca "operatorii din turism reprezintă contribuabili la bugetul de stat care doresc să-şi îmbunătăţească aportul la produsul intern brut, dar micşorarea vacanţelor de vară şi creşterea anului şcolar aduce o scădere a numărului de zile pe care elevii şi le pot petrece în staţiunile turistice, depăşindu-se şi perioada în care aceştia pot beneficia de tarife reduse. Este cunoscut faptul că turiştii cu familie vin pe litoral după ce copiii intră în vacanţă, şi tocmai de aceea propunem demararea unei colaborări între Ministerul Educaţiei Naţionale şi autorităţile din turism pentru stabilirea unei strategii a programului de învăţământ care să ţină seama şi de programul de vacanţă al elevilor din perspectiva ofertei turistice".

Conform celor doua organizatii, initiativa Guvernului cu privire la ieftinirea biletelor CFR spre litoral este una buna, dar ea trebuie sa coroboreze si cu alte masuri care sa faca posibil un numar mai mare de turisti cu familii spre mare in perioada care li se adreseaza in mod special, adica pana in data de 15 iunie.

Potrivit calendarului anual aprobat de MInisterul Educatiei, momentan, vacanta de vara a elevilor incepe pe 22 iunie si se incheie pe 15 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » VACANTA DE VARA a elevilor ar putea fi prelungita