Antena Meniu Search
x

Românii au liber la vacanțe în țările unde sunt mai puțin de 5 infectări cu coronavirus la un milion de locuitori

Avem liber la vacanţe în străinătate! Dar numai în ţările cu număr mic de infectări. Mai exact, nu vom mai intra în izolare la întoarcerea din ţările în care numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub cinci cazuri la un milion de locuitori. Turiştii au luat-o înaintea anunţului oficial şi şi-au făcut deja rezervări.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 10.06.2020, 10:06

Sursa foto: iStock by Getty Images Vezi și
  • Românii ar putea călători în țări precum Bulgaria, Grecia, Cipru, Ungaria, Elveția, Germania sau Malta.
  • Prețurile de pe litoralul românesc au crescut deja cu 5-10%.

Plaje aurii, oraşe străvechi ori drumeţii prin mijlocul naturii. Indiferent de opţiuni, un lucru este cert: oamenii vor să călătorească din nou. 

Ciprian Enea, expert în turism: S-ar putea ca peste tot să vedem oameni cu măști, cu mănuși, panouri de plexiglas, covorașul cu clor. Ne vom obișnui.

O singură agenţie de turism face zilnic peste 50 de noi rezervări. Numărul ar putea creşte. Klaus Iohannis a anunţat că avem liber la vacanţe în ţările cu un număr mic de infectări. Adică sub cinci cazuri la un milion de locuitori. 

Klaus Iohannis, președintele României: Deocamdată, la acest criteriu nu se încadrează statele unde se găsesc mulți concetățeni de-ai noștri. Nu se încadrează la relaxare Italia, Spania, Franța, Belga, Suedia, Olanda.

Nu se încadrează nici Israel, Turcia, Polonia, Serbia, Portugalia, Irlanda sau Marea Britanie. Vestea bună este că, pe lângă Bulgaria şi Grecia, putem să mergem în vacanţe şi în Cipru, Ungaria, Austria, Elveţia, Germania, Malta, Croaţia şi Muntenegru. Încă incerte sunt vacanţele în Cehia şi Albania.

Marius Berca, dirtector operațional agenție turism: Ne dorim ca pe 21 să fie primele chartere autocar spre Corfu, Parga și Lefkada. Pe 25 ne dorim să dăm drumul la primul zbor pe Antalia, pe 24 iunie Thassos și 26 iunie vrem să dăm drumul la Halkidiki. Totul e pregătit. 

Alin Burcea, proprietar agenţie de turism: Foarte multă lume vrea să călătorească, după aceste trei luni în care toată lumea a stat în casă și principalul prieten era frigiderul. Nu sunt rezervări mai mult de o săptămână. 90 la sută merg pentru o săptămână.

Tarifele vacanţelor sunt comparabile cu cele de anul trecut. 

Noi suntem acum în Sunny Beach, una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul bulgăresc. Dacă vreți să veniți aici, trebuie să știți că, la cererea Guvernului, prețurile vor fi cu cel puțin 20 de procente mai mici. Oficial, sezonul estival se va deschide luni, pe 15 iunie.

În schimb, în ţară, tarifele au crescut. 

Ciprian Enea, expert în turism: Deja simțim prețuri cu cinci–zece la sută mai mari, e un lucru firesc. Atunci când ai o cerere foarte mare, presiunea pe hotelier e mai mare. 

Temători, mulţi români au renunţat la vacanţele în străinătate. 

Tour-operatorii spun că cei care ar fi trebuit să plece în vacanţe peste hotare în lunile martie sau aprilie primesc vouchere şi, în baza lor, îşi pot reprograma concediile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Românii au liber la vacanțe în țările unde sunt mai puțin de 5 infectări cu coronavirus la un milion de locuitori