Antena Meniu Search
x

Vacanţele all-inclusive în România ar putea fi mai ieftine

O spun în cor hotelierii după ce Guvernul a anunţat că va reduce TVA la 9 la sută de anul viitor la aceste pachete turistice. În plus, măsura va înmulţi şi ofertele pentru turiştii care vor condiţii de cinci stele

Vezi și

O spun în cor hotelierii după ce Guvernul a anunţat că va reduce TVA la 9 la sută de anul viitor la aceste pachete turistice. În plus, măsura va înmulţi şi ofertele pentru turiştii care vor condiţii de cinci stele

Reducerea TVA-ului cu 15 procente ar putea mări numărul ofertelor all-inclusive din ţară. Iar mulţi dintre turişti se vor întoarce în hoteluri pentru a mânca. În prezent, mai mult de jumătate primeau doar micul dejun. În plus, preţurile pachetelor turistice vor fi mai mici.

Ieftinirile vor ajunge până la 10 la sută, promit unii hotelieri. În prezent, doar 20 de hoteluri din România oferă pachete all-inclusive, iar jumătate din ele sunt pe litoral.

Agenţii de turism spun că 85 la sută dintre români şi-au cumpărat pachete turistice în ţară. Cele mai multe pe Valea Prahovei. Dacă TVA de 9 la sută s-ar fi aplicat şi la ofertele pentru Sărbătorile din acest sfârşit de an, o vacanţă all-inclusive de 5 nopţi în Poiana Braşov la un hotel de la 4 stele de Revelion s-ar reduce de la 1.100 euro la 900 de euro pentru două persoane.

În prezent, TVA de 9% se aplică doar pachetele care conţin cazare şi mic dejun. Anul trecut, hotelurile şi pensiunile au primit aproape 8 milioane de turişti, dintre care 2 milioane, străini.

În prezent, TVA de 9% se aplică doar pachetele care conţin cazare şi mic dejun. Hotelierii au cerut în ultimii ani reducerea TVA şi pentru celelalte tipuri de pachete, considerând o anomalie ca o cafea sau un croisant mâncat de dimineaţă să fie taxat cu 9%, iar pentru acelaşi produs, consumat la prânz, TVA să fie de 24%.

Anul trecut s-au cazat în structurile de primire turistică din România aproximativ 7,91 milioane de persoane, dintre care 1,71 milioane de străini. Cei mai mulţi dintre aceştia au provenit din Germania , Italia şi Franţa.

Potrivit Guvernului, impactul bugetar aferent este de 100 de milioane de lei, iar noua taxa pe valoare adaugata ar putea fi aplicata de anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Vacanţele all-inclusive în România ar putea fi mai ieftine