Antena Meniu Search
x

Vacile bolnave se vând la șosea

Boala limbii albastre se răspândeşte uluitor de repede printre animale. Iar în localităţile afectate, vacile sunt sacrificate pe capete.

Vezi și

Boala limbii albastre se răspândeşte uluitor de repede printre animale. Iar în localităţile afectate, vacile sunt sacrificate pe capete.

Ţăranii nu vor să piardă nimic, aşa că îşi taie animalele în gospodărie şi vând carnea la marginea şoselei. Fără analize. Fără un act de la medicul veterinar. Deşi, teoretic, boala nu se transmite şi la oameni, animalele bolnave trebuie sacrificate în abatoare, iar carnea, testată amănunţit înainte de a fi comercializată. Dovada că nu se întâmplă asta e filmată cu o cameră ascunsă de reporterii Observator.

Negocierea se poartă într-un sat din Buzău. Aflat în plin focar al bolii limbii albastre. 80 de animale au murit până acum în tot judeţul. Iar ţăranii se grăbesc să le sacrifice pe cele rămase în viaţă. Şi nu doar atât. Să le şi valorifice.

Animalele vii sau tranşate se vând la negru. Fără teste. Fără certificat de la veterinar. Deşi ar putea fi bolnave.

În doar 2 săptămâni, au apărut peste 60 de focare, în 12 judeţe. 347 de animale au fost afectate de boala limbii albastre. Alte 32 au murit. IESE HARTA Iar maladia se răspândeşte extrem de rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vacile bolnave se vând la șosea