Antena Meniu Search
x

Valeriu Zgonea vrea ca deputatii sa respecte un cod de conduita

Domnul Valeriu Zgonea e un stilist perfect. Si, ca orice stilist care se respecta, va scrie si un dress code. Nu pentru el, ca pentru el vremea jeansilor a trecut, ci pentru colegii lui deputati

Vezi și

Zgonea e suparat ca unii deputati poarta camasi cu maneca scurta sau inflorate. Si fustele prea scurte ale doamnelor ii fac rau. Stilistii ii dau dreptate, iar dress code-ul lui Zgonea va intra in vigoare cand si-o tunde Cernea pletele.

Valeriu Zgonea, insa, e un om serios, foarte sobru si foarte atent la tinuta. Asa ca, vrea deputati dupa chipul si asemanarea lui. La toate se pricepe Zgonea. Desigur, si la scris. Asa ca a inceput sa scrie un cod de conduita. Nu e Codul lui Da Vinci, e codul lui Valeriu.

“Si reguli de conduita si de atitudine si care pot sa se duca pana la reguli de vestimentatie care sa se aplice si pentru parlamentari si pentru functionari pentru ca au o lege speciala”, a afirmat Zgonea ca va cuprinde cartea sa.

Ideea i-a venit presedintelui Camerei Deputatilor la final de sesiune cand un democrat-liberal a dorit sa ia cuvantul imbracat in camasa cu maneca scurta, insa aceasta idee a lui Valeriu Zgonea nu este pe placul deputatilor non-conformisti care prefera tinuta mai lejera. “O sa-l rog pe Vali sa-mi dea haina lui cat iau cuvantul si sa fiu in ton cu regulamentul pe care dumnealui il propune”, a spus Madalin Voicu.

Cel mai ingrijorat de noul cod de conduita este Remus Cernea care nu vrea sa renunte nici la tricouri, nici la plete. “Sper ca tricourile cu trupe rock si pletele sa nu devina ilegale nici in licee, nici in Parlament. Sper ca accentul va fi pus in aceasta institutie pe eleborarea de legi importante, bine gandite si care sa vina in sprijinul cetatenilor”, a spus Cernea

Chiar daca opun rezistenta la proiectul presedintelui Camerei, parlamentarii ar trebui sa aiba intotdeauna o tinuta decenta. Stilistii ii dau dreptate lui Zgonea. “Cu siguranta, un parlamentar trebuie sa se adreseze obligatoriu in sacou, cel putin sacou, daca nu si cravata”, spune un stilist.

Daca e adevarat ca haina il face pe om, atunci asa ar trebui sa arate tinuta corecta pentru un senator sau deputat cand se adreseaza de la tribuna Parlamentului. Si doamnele parlamentar ar trebui sa fie mai atente la haine.“Cu siguranta ar trebui sa fie imbracate decent, fusta scurta, evident, nu isi are rolul, nu isi are locul acolo nici decolteul. De preferat ar fi sa evite bratele goale”, a mai spun acesta.

Viitorul cod de conduita va fi obligatoriu din viitoarea sesiune parlamentara si se va aplica tuturor angajatilor, nu doar alesilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Valeriu Zgonea vrea ca deputatii sa respecte un cod de conduita