Antena Meniu Search
x

Valul de căldură venit din Sahara a topit România

Valul de căldură venit din Sahara a înroşit telefoanele ambulanţei. La fiecare minut unui român i s-a făcut rău din cauza căldurii. Termometrele au măsurat aproape 40 de grade în aer. Iar asfaltul s-a încins ca o plită. 60 de grade au avut trotuarele, in soare.

Vezi și

 Valul de căldură venit din Sahara a înroşit telefoanele ambulanţei. La fiecare minut unui român i s-a făcut rău din cauza căldurii. Termometrele au măsurat aproape 40 de grade în aer. Iar asfaltul s-a încins ca o plită. 60 de grade au avut trotuarele, în soare.

E cod galben de caniculă peste Romănia. Ne topim la propriu sub un soare care a încins deja asfatul la 60 de grade Celsius.

Un aer cald din Africa a traversat Europa de la sud la est şi a urcat temperaturile la peste 38 de grade Celsius în România. Cel mai afectaţi de "cuptorul de afară" au fost locuitorii din sud, est şi centru.

Cele 38 de grade anunţate de meteorologi au fost, însă, numai în termometre. La nivelul corpului am resimţit ieri o temperatură de peste 45 de grade la soare. În autobuze temperatura resimţită a trecut de 50 de grade.

Imaginile filmate de o echipă Observator cu o cameră cu termoviziune arată ce temperaturi trebuie să suporte oamenii în cele mai aglomerate zone dintr-un oraş. Chiar şi peste 50 de grade Celsius.

Aerul a fost irespirabil ieri la prânz în centrul Bucureştiului. În zonele periferice, au fost cu aproape două grade mai puţin. Pe şantiere s-a lucrat însă la foc continuu.

Canicula a încins telefoanele serviciilor de ambulanţă. La fiecare minut, cineva a avut nevoie de ajutor. Chiar şi după lăsarea întunericului temperaturile au fost greu de îndurat pentru cei mai mulţi români

Canicula îi supără mai puţin pe proprietarii magazinelor. Iar azi vor avea încasări cel puţin la fel de mari.

Meteorologii anunţă încă o zi de foc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Valul de căldură venit din Sahara a topit România