Antena Meniu Search
x

Românii au asortat mâncărurile grele cu pilule pentru digestie

Mesele îmbelşugate de Sărbători au pus la grea încercare stomacul şi ficatul românilor. Ca să scape de dureri sau ca să le evite, mulţi dintre cei care au făcut abuzuri au apelat la pastile pentru digestie sau ceaiuri.

Vezi și

Organismul trebuie ajutat atunci când farfuria se aglomerează cu sarmale, piftie, şorici şi salată de beuf.

De aceea vânzările la medicamente au crescut precum cozonacul în tavă. Cu o treime într-o singură lună. Pentru 60 de lei îți poți cumpăra un adevărat arsenal împotriva exceselor culinare.

Dar nu uitaţi, medicii şi farmaciştii ne sfătuiesc să nu ajungem la astfel de excese.

Specialiştii spun că o cură de pastile poate fi la fel de periculoasă ca excesul culinar. În timp dau dependenţă iar organismul "se leneveşte", nu mai poate digera fără ajutor alimentele consumate. În plus, pastilele ne pot da impresia că nu avem probelme cu alimentele "grele".

Medicamentele şi suplimentele trebuie luate punctual sau pentru o perioadă de maxim 7 zile, spun farmaciștii.

O soluţie mai bună: cumpătarea.

Este o suprasolicitare a sistemului gastro intestinal care are efect asupra altor sisteme + 29.56 un diabet sau o boală coronariană sau o pancreatită acută, spune renumitul nutriționist Gheorghe Mencinicopschi.

Nutriţioniştii ne recomandă să evităm garniturile grele care acompaniază carne şi să mâncăm cantităţi egale de carne şi legume şi fructe. În special murăturile sunt recomandate pentru că păstrează vitaminele şi în plus combat mahmureala.

Pericolul pastilelor pentru digestie

- în timp dau dependenţă

- organismul nu mai luptă cu grăsimile

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii au asortat mâncărurile grele cu pilule pentru digestie