Antena Meniu Search
x

În vatra lui Nicolae Bălcescu s-a gătit din nou româneşte

În vatra lui Nicolae Bălcescu s-a gătit din nou româneşte, la ceaun. Cele mai iscusite gospodine din judeţul Vâlcea au oferit o lecţie gastronomică tuturor celor care au vizitat parcul de vacanţă din comuna care poartă numele marelui revoluţionar paşoptist.

de Redactia Observator

la 26.08.2019, 18:21

Vezi și

În vatra lui Nicolae Bălcescu s-a gătit din nou româneşte, la ceaun. Cele mai iscusite gospodine din judeţul Vâlcea au oferit o lecţie gastronomică tuturor celor care au vizitat parcul de vacanţă din comuna care poartă numele marelui revoluţionar paşoptist. Cei care au participat la ospăţ s-au înfruptat cu scornici, scovergi şi chisăliţă ca odinioară.

În mijlocul pădurii, zece bucătărese pricepute şi un domn curajos au acceptat, anul acesta, provocarea de a cuceri turiştii cu mâncăruri specifice Văii Topologului. Iar legumele au venit chiar din propriile gospodării.   

Doamna Filomiţa are peste 80 de ani, găteşte de când se ştie, iar anul acesta a avut ajutoare de nădejde. Două dintre fetele sale au ajutat-o să pregătească o turtă delicioasă şi mai puţin cunoscutele scornici.  

Cot la cot cu gospodinele a gătit şi Cosmin. Nu este expert în bucătărie, dar saramura şi ciorba de peşte îi ies de fiecare dată. Pune multe feluri de peşte, spune el, şi asta e foarte important. Mai are însă un secret.

Toate preparatele au fost încercate de un juriu exigent, dar cuvintele au fost numai de laudă.

Evenimentul gastronomic organizat în comuna lui Nicolae Bălcescu a ajuns la a treia ediţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În vatra lui Nicolae Bălcescu s-a gătit din nou româneşte