Antena Meniu Search
x

Observator Special: Vocea, un factor esential in alegerea partenerului

Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta din Marea Britanie a scos la iveala faptul ca exista anumite voci care captiveaza imediat sexul opus.

Vezi și

Spre exemplu, barbatii cu voci blande si grave acompaniate de o respiratie puternica sunt considerati atragatori. La femei, situatia sta exact pe dos.

Cercetatorii britanici au descoperit ca barbatii sunt atrasi de vocile ascutite de femei.

"Felul in care suna vocea noastra vorbeste despre cine suntem noi la nivel de personalitate, dar este un indicator si al nivelului de sanatate al persoanei respective, explica psihologul Cristina Fulop.

Asadar, vocea reprezinta un factor esential in alegerea partenerului. Dar ce se intampla cu cei care isi gasesc online jumatatea? Acestia ar putea sa aiba niste dezamagiri.

"Practica mi-a aratat ca se intampla la persoanele care acceseaza pe internet potentiali parteneri ca de multe ori sa nu existe o corespondenta intre felul in care suna vocea si aspect, in sensul atractiei. Se intampla sa cunoastem o persoana si sa ne asteptam ca vocea ei sa sune intr-un fel, in functie de felul in care proiectam noi caracteristicile persoanei si sa auzim ca vocea suna cumva in neconcordanta cu fizicul persoanei", mai spune psihologul

Cum se pot evita astfel de situatii? In primul rand, nu va creati asteptari prea mari atunci cand vine vorba despre potentiali parteneri cu care nu v-ati vazut niciodata fata in fata. Iar in al doilea rand, ati putea, ca pana va vedeti, sa aveti o convorbire telefonica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Vocea, un factor esential in alegerea partenerului