Antena Meniu Search
x

Detalii ŞOCANTE în cazul incendiului de la Circul Globus: Tigrii care au murit, s-ar fi putut salva dacă nu erau închişi în cuşti, drept PEDEAPSĂ (VIDEO)

Un adăpost temporar al Circului Globus a ars. Iar 11 animale - printre care doi tigri siberieni - au murit. S-au asfixiat în cuşti, pentru că nici îngrijitorii, nici pompierii, n-au mai putut ajunge la ele. Alte 21 de exemplare, printre care şapte tigri şi două cămile, au fost salvate.

Vezi și

Un adăpost temporar al Circului Globus a ars. Iar 11 animale - printre care doi tigri siberieni - au murit. S-au asfixiat în cuşti, pentru că nici îngrijitorii, nici pompierii, n-au mai putut ajunge la ele. Alte 21 de exemplare, printre care şapte tigri şi două cămile, au fost salvate.

Dezastrul ar fi fost provocat de un calorifer electric - pentru că aşa încălzeau angajaţii încăperile în care stăteau animalele. S-au mutat în adăpostul improvizat după ce terenul pe care se afla Circul Globus a fost retrocedat. 

E momentul în care salvatorii văd pentru prima oară tigrii circului. Animale sălbatice, dresate. Însă flăcările nu mai fac parte acum din spectacol. Iar pompierii nu sunt dresori. Totuşi, frica nu îi copleşeşte. 

Flăcările acoperă cu repeziciune adăpostul şi sunt purtate de vânt peste tot. De la înălţime, pe autoscară, intervin alţi pompieri. 

Pe acelaşi subiect

Este ora patru şi 44 de minute, când cei patru îngrijitori de la Circul Globus anunţă incendiul. Adăpostul animalelor retrase din activitate este situat pe şoseaua Petricani, din Capitală. Se întinde pe 300 de metri pătraţi. Într-o fotografie de la înălţime se vede cum erau dispuse încăperile.

Arată ca nişte hangare, fără condiţii speciale pentru animale. De altfel, sunt informaţii că şi sistemul de încălzire era improvizat. S-au folosit calorifere electrice şi, cel mai probabil, de la ele ar fi pornit incendiul.

După două ore de când s-a dat alarma de incendiu, pompierii intampina probleme din cauza hidrantilor inghetati, dar si pentru că înăuntru sunt animale salbatice.

11 animale nu au mai putut fi salvate. Doi tigri siberieni - Jackie şi Vladimir - , doi porcuşori vietnamezi, patru pisici şi trei câini.

Au murit asfixiaţi, din cauza fumului. Cei doi tigri s-ar fi putut salva, dar se pare că erau pedepsiţi. Cu o seară înaintea incendiului, ar fi fost închişi în boxe, pentru că ar fi încercat să-i atace pe ceilalţi. Îngrijitorii au încercat să intre la ei, dar nu au fost lăsaţi de pompieri. Pericolul era prea mare. 

21 de animale au fost salvate. Şapte tigri siberieni, două cămile, un cal, un cangur, dar şi doi tăuraşi, doi ponei, trei ogari şi şapte capre. Tigrii erau pensionaţi după moartea dresorului lor -  Ştefan Pleşoianu.

 Animalele care au murit vor fi duse la autopsie, apoi, cel mai probabil, incinerate. Incendiul ridică mai multe suspiciuni, de aceea, Poliţia Capitalei a deschis o anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Detalii ŞOCANTE în cazul incendiului de la Circul Globus: Tigrii care au murit, s-ar fi putut salva dacă nu erau închişi în cuşti, drept PEDEAPSĂ (VIDEO)