Antena Meniu Search
x

Video Versant din apropierea Mânăstirii Lainici, dinamitat pentru crearea unor locuri de parcare

Operaţiune spectaculoasă, ieri, în Defileul Jiului. Un versant din apropierea Mânăstirii Lainici a fost dinamitat, ca să fie făcute câteva sute de locuri de parcare pentru cei care vor vizita lăcaşul de cult. Pentru asta, călugării au fost sfătuiţi să se pună la adăpost, iar traficul a fost oprit în zonă.

De Diana Speretoiu la 02.03.2021, 08:33
Vezi și
  • Autorităţile vor să creeze circa 300 de locuri de parcare în apropiere de Mânăstirea Lainici.
  • Proiectul parcării de la Mânăstirea Lainici ar urma să fie finalizat în vara anului viitor.

Muncitorii au îngropat explozibil la şapte metri adâncime pentru a putea sparge stâncile. Pentru că zona este una protejată, intervenţia a fost extrem de delicată. 

Operaţiunea s-a desfăşurat la nici 50 de metri distanţă de Mânăstirea Lainici. Lăcaşul de cult este monument istoric, de peste două secole, iar în această zonă vor fi create circa 300 de locuri de parcare

Misiunea a fost dificilă în condiţiile în care mănăstirea trebuia protejată atât de pietrele aruncate după explozie, cât şi de efectele seismice.

Sutele de locuri de parcare de la Mânăstirea Lainici costă milioane de lei

Silviu Becuţ, coordonator intervenţie: Dacă noi efectuăm câteva sute de împuşcări în cariere sau în alte obiective industriale, aceste lucrări se fac odată la câţiva ani. Se vor împuşca între 2,5 şi 5 kilograme de exploziv.

Călugării şi enoriaşii au fost puşi la adăpost, iar traficul a fost oprit timp de două ore în Defileul Jiului.

Şofer: Am înţeles că se fac nişte lucrări pentru lărgirea parcării şi se împuşcă muntele.

Proiectul face parte dintr-unul mai amplu. Pentru parcare şi pentru un pod construit peste Jiu, Compania de Drumuri Naţionale plăteşte peste 20 de milioane de lei. Acestea trebuie să fie gata în vara anului viitor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Versant din apropierea Mânăstirii Lainici, dinamitat pentru crearea unor locuri de parcare