Antena Meniu Search
x
LIVE

VESTE MINUNATĂ! Salarii mai mari de la 1 august

Peste jumătate de milion de bugetari au, de la 1 august, salarii mai mari. E drept, le vor încasa de-abia în septembrie. Măsura îi vizează pe aproximativ 650 de mii de funcţionari publici din ministere, profesori, medici, dar şi angajaţi din apărare.

la 31.07.2016, 12:59

Peste jumătate de milion de bugetari au, de la 1 august, salarii mai mari. E drept, le vor încasa de-abia în septembrie. Măsura îi vizează pe aproximativ 650 de mii de funcţionari publici din ministere, profesori, medici, dar şi angajaţi din apărare, scrie digi24.ro.

Din august ar putea deveni mai ieftină şi darea în plată. Pentru asta trebuie însă adoptat proiectul propus de Ministerul Justiţiei de înjumătăţire a taxelor notariale.

În prezent, cine a semnat cu banca actul de dare în plata a unui apartament, pentru care datoria curentă era de 75.000 de franci elveţieni, de pildă, a platit taxe de 12.000 de lei, dintre care peste jumatate impozit şi restul comisioane notariale şi de intabulare.

În plus, de luni, 1 august, TVA-ul coboară la 9% pentru mai multe produse şi servicii agricole, precum livrarea de pesticide, seminţe şi îngrăşăminte.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » VESTE MINUNATĂ! Salarii mai mari de la 1 august