Antena Meniu Search
x

Starea de alertă vine cu vești bune pentru mulți dintre cei afectați de epidemia de coronavirus

Starea de alertă vine şi cu măsuri de sprijin pentru oameni, dar şi pentru companii, pentru o perioadă limitată de timp.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 14.05.2020, 20:29

Vezi și
  • Șomajul tehnic ar urma să fie prelungit și după 1 iunie, în anumite cazuri.
  • Elevii ar urma să aibă transportul gratuit.

Printre măsurile luate reamintim prelungirea șomajului tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menținerii în domeniile restricționate, prelungirea perioadei de acordare a zilelor libere pentru părinți până pe 12 iunie sau alocarea de sume pentru decontarea concediilor medicale pentru cei aflați în carantină și infectați cu noul coronavirus.

S-a mai stabilit ca transportul să fie gratuit pentru elevi, iar cei care nu respectă această decizie riscă încetarea contractelor.

Asociațiile și fundațiile care achiziționează medicamente și echipamente de protecție ar urma să fie scutite de TVA în condițiile în care acestea sunt utilizate pentru combaterea coronavirusului sau donate pentru entități în acest scop.

În legătură cu industria de spectacole s-a decis posibilitatea refolosirii a biletelor deja achiziționate sau alocarea de vouchere pentru evenimente asemănătoare, urmând ca acestea, dacă nu sunt folosite într-un interval de un an, să aducă returnarea banilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Starea de alertă vine cu vești bune pentru mulți dintre cei afectați de epidemia de coronavirus