Antena Meniu Search
x

Viața românilor, pe mâinile "experților"

Viaţa românilor a fost lăsată pe mâinile rubedeniilor şi ale colegilor de partid. Un fost agent de vânzări şi un şofer au ajuns experţi în servicii de trafic aerian la Romatsa.

Vezi și

 Instituţia care ar fi trebuit să coordoneze operaţiunile salvare din Apuseni e plină de specialişti fabricaţi la comandă şi plătiţi cu salarii uriaşe. Dezvăluirile apar într-un raport al guvernului, la numai două luni de la tragedia din Apuseni, în care au murit doi oameni.

Controlorii de trafic de la Romatsa erau primii care trebuiau să anunţe că avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit. Şi tot Romatsa trebuia să coordoneze operaţiunile de căutare şi salvare.

De aceşti angajaţi depindea viaţa celor şapte din avionul prăbuşit. Angăjările nu s-au făcut însă cu gândul la vieţile oamenilor. Carnetul de partid a fost pe primul loc. A fost cazul a doi consilieri ai fostului premier Emil Boc.

Iar specialiştii, fie ei făcuţi şi din semnătură, merită toţi banii. Ceea ce s-a şi întâmplat la Romatsa. Fostul agent de vânzări şi fostul şofer au dat un examen fictiv de angajare şi au încasat cumulat, în 3 ani, aproximativ 100.000 de euro.

Nepotisme într-o instituţie responsabilă de siguranţa pasagerilor din cursele aeriene, spune raportul guvernului. În Apuseni au murit doi oameni. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion.

Şi caracatiţa clientelei politice de la Romatsa nu se opreşte aici. Unii şi-au angajat soţiile şi fiicele pentru salarii care ajung lunar şi la 15.000 de euro. De 50 de ori mai mult decât un medic rezident. Iar la Romatsa, primele se dau pentru şi pentru. întărirea organismului.

Aşa că siguranţa a mii de oameni a fost lăsată pe mâna unor specialişti în salarii uriaşe. E drept, mulţi dintre ei s-ar putea grăbi să iasă la pensie. Nu de alta, dar primesc 60 de salarii compensatorii. Adică banii pentru 5 ani de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Viața românilor, pe mâinile "experților"