Antena Meniu Search
x

Viaţa din subteran în varianta Daily Mail! "Un adevărat regat al proscrişilor şi consumatorilor de droguri"

Viaţa din canalele Capitalei este descrisă ca fiind un adevărat "regat al proscrişilor şi dependenţilor de droguri"

Viaţa în canalele Capitalei în viziunea Daily Mail

Viaţa din canalele Capitalei este descrisă ca fiind un adevărat "regat al proscrişilor şi dependenţilor de droguri" 

Unul dintre cele mai citite ziare din Marea Britanie oferă un spaţiu generos vieţii din subteranul Capitalei. Daily Mail a publicat, inclusiv în ediţia online, un foto - reportaj impresionant despre viaţa celor care populează "oraşul de sub noi". "Numită pe vremuri Micul Paris, capitala României este un oraş cu bogate ornamente arhitecturale, palate în stil baroc, bulevarde largi şi multe vile somptuoase".

Numai că subiectul articolului cu pricina nu este unul laudativ. Dimpotrivă. Britanicii renunţă la frumuseţile capitalei şi coboară în subteran pentru a vedea cu proprii ochi ce se întâmplă în cavernele din canalale bucureştene. 

"Un adevărat regat al proscrişilor şi consumatorilor de droguri se întinde în toată reţeaua de canalizare a Bucureştilor. Aici, toată lumea suferă de o boală. Copiii infectaţi cu virusul HIV sau care suferă de TBC sunt la ordinea zilei. Stau în canal pentru că în timpul iernii primesc căldura necesară de la conducetele care traversează capitala României prin subteran". Aşa sună descrierea făcută de jurnalistul care a sosit special în ţara noastră pentru a observa cum trăiesc aceşti oameni.

Autorul materialului îi dedică un spaţiu generos liderului acestei comunităţi. Auto-intitulatul "Bruce Lee" vorbeşte deschis despre viaţa din canal şi despre modul în care le îşi direcţionează şi manevrează acoliţii. Despre omul care se ocupă de bunul mers al lucrurilor din sbterna, britanicii spun că pe lângă rolul de staroste ale locului e privit de cei care locuiesc acolo ca un adevărat lider spiritual. "Un lider spiritual care este şi un cunoscut dealer de droguri".

Şi pentru ca "reclama" să fie completă, viaţa din din canalele bucureştene va fi expusă mult mai clar într-un reportaj care va fi difuzat de unul dintre cele mai importante posturi de ştiri din Marea Britanie

Observatorul Antenei 1, iniţiatorul campaniei "Oraşul de sub NOI" 

În noiembrie 2013, cel mai respectabil şi puternic brand de ştiri din România, propunea telespectatorilor un demers jurnalistic fără precedent: campania “Oraşul de sub NOI”. Timp de şase luni, reporterii Observator au surprins în imagini viaţa de sub oraş, au urmărit personaje-cheie, de la “primar” şi alţi lideri, şi până la mame, copii, iubiţi, traficanţi, consumatori de droguri, autorităţi şi salvatori voluntari. Există însă şi oameni, tineri care au ales să iasă, prin gura de canal, la lumină, pentru o nouă viaţă, iar jurnaliştii de la ANTENA 1 au prezentat telespectatorilor poveştile lor de succes, la fel ca şi pe cele ale salvatorilor lor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Viaţa din subteran în varianta Daily Mail! "Un adevărat regat al proscrişilor şi consumatorilor de droguri"