Antena Meniu Search
x

Victor, eroul necunoscut din #Colectiv

"Colectiv trebuie să meargă mai departe". Este mesajul plin de speranţă al unui tânăr care a intrat în club, ca un simplu angajat şi a ieşit ca un erou

Vezi și

"Colectiv trebuie să meargă mai departe". Este mesajul plin de speranţă al unui tânăr care a intrat în club, ca un simplu angajat şi a ieşit ca un erou. Victor Dobre a purtat pe braţele lui răniţii, spre medici.

Ar fi ajutat zeci de tineri să evadeze din capcana de foc. Mărturia lui i-a ajutat pe anchetatori să înţeleagă ce s-a întâmplat în clubul groazei. Victor vrea să ajute în continuare. A făcut o asociaţie pentru victimele din Colectiv.

 În ochii altora, ar putea trece drept un tânăr oarecare venit să aprindă o lumânare, la Colectiv. Acolo unde acum sunt flori, poze şi poezii, acum trei săptămâni era un câmp de luptă. Şi Victor a fost, în linia întâi.

 Am ajutat la scoaterea celor blocaţi la intrarea în club, iar apoi la cărat victime către salvări. Înţelesesărăm că acolo nu puteau ajunge, nu salvări, ci medici. Pentru că medicii până să ajungă la intrarea în club, găseau alte victime şi alte victime.

Victor lucra în bar. Când spectacolul pirotehnic a scăpat de sub control, a fugit după un extinctor. Suflul violent l-a prins aproape de ieşire. Aşa a scăpat. Ceilalţi colegi nu au fost atât de norocoşi.

A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea alături de el, aveam atâtea planuri şi atâtea vise, îşi dorea foarte mult să aibă o familie, un copil. Pentru ea. Pentru părinţii care şi-au îngropat copiii, pierduţi în Colectiv. Pentru familiile care s-au mutat în spital, ca să fie alături de răniţi, Victor vrea să ajute. Este singurul lui gând. Nu mai vrea să vorbească despre durere sau lacrimi, ci despre sprijin şi vindecare. Pentru cei care au fost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Victor, eroul necunoscut din #Colectiv