Antena Meniu Search
x

Victor Ponta, în cârje la Ziua Franţei

Francezii îşi celebrează astăzi Ziua Naţională, pentru a 135-a oară. La Paris, peste trei mii de militari au defilat pe Champs Elysee, în cadrul tradiţionalei parade de 14 iulie

Vezi și

Francezii îşi celebrează astăzi Ziua Naţională, pentru a 135-a oară. La Paris, peste trei mii de militari au defilat pe Champs Elysee, în cadrul tradiţionalei parade de 14 iulie

Iar la Bucureşti, cei mai importanţi oameni politici au sărbătorit ziua Franţei pe pământ francez, la ambasadă. 

Sprijinit în cârje, dar zâmbitor şi jovial, premierul Victor Ponta a fost întâmpinat de ambasadorul François Saint Paul chiar la intrarea în ambasadă. După ce a coborât din limuzină cu ajutorul agentului SPP, primul ministru a petrecut minute bune în ambasadă, pe scaun, unde a aşteptat deschiderea festivităţilor. A renunţat la cârje la intonarea imnurilor României şi Franţei.

Primul ministru a apreciat sprijinul Franţei în demersurile pentru întărirea statului de drept. Ambasadorul Franţei s-a referit la sprijinul acordat de România după atentatele de la redacţia Charlie Hebdo.

Peste 2.000 de invitaţi au sărbătorit Franţa la ea acasă. Printre ei, Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, Mircea Geoană, Vasile Blaga, Valeriu Zgonea, foarte bronzat, Robert Cazanciuc sau şefa DNA, Codruţa Kovesi. Meniul care i-a cucerit pe toţi cei prezenţi poartă semnătura unui bucătar şef român şi respectă cele mai importante elemente ale selectei bucătării franceze. Preparatele au însă ingrediente şi influenţe româneşti.

Festivităţile au avut, anul acesta, un regim de austeritate. Parada a fost cu 15 minute mai scurtă şi a implicat mai puţini militari şi vehicule militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Victor Ponta, în cârje la Ziua Franţei