Antena Meniu Search
x

Vin și vești bune de la răniții din Colectiv îngrijiți în străinătate

După trei zile negre au început să apară şi veşti bune din străinătate unde sunt îngrjiţi zeci de supravieţuitori din Colectiv

Vezi și

După trei zile negre au început să apară şi veşti bune din străinătate unde sunt îngrjiţi zeci de supravieţuitori din Colectiv. În Olanda, niciunul dintre cei 6 pacienţi români nu este în pericol de moarte. 

Iar Marea Britanie au venit veşti bune pentru familiile a două dintre victime. Oamenii continuă să se roage pentru cei dragi, din Israel până în Norvegia. Pentru familia Corinei Ioniţă, veştile primite din Marea Britanie, unde este internată tânăra, sunt încurajatoare. Corina este în grija medicilor din Chelmsford. Are arsuri doar pe braţe şi pe spate şi ieri a suferit prima operaţie de reconstrucţie.În seara tragediei din clubul Colectiv, Corina venise la concert împreună cu Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, şi cu iubita lui.

Era chiar în faţa scenei când a izbucnit incendiul.Îşi aduce aminte tot ce s-a întâmplat. A văzut când a luat foc, nu a conştientizat ce se întâmplă şi în câteva secunde era deja prea târziu. Ea şi-a pierdut conştiinţa, cineva a salvat-o. Veşti bune vin şi de la Newcastle, unde se află Alexandru Olivian Olteanu şi Cristian Răducanu.

Soţia lui Cristi, Luciana, a anunţat pe pagina de Facebook că tânărul s-a ridicat în picioare şi se simte bine. Însă drumul spre vindecare încă lung.

Amândoi trebuie operaţi şi îi vom opera aici, în cursul acestei săptămâni. Planul nostru este ca aceşti pacienţi să rămână la noi până când se vor vindeca sută la sută şi vor putea fi trimişi acasă. La Rotterdam, în Olanda, cei doi pacienţi primiţi din România sunt prioritatea medicilor de aici. Spitalul Maasstad din Rotterdam este cel mai mare dintre cele trei la care au ajuns pacienţii români din OLANDA

Tot aici se coordonează toată activitatea doctorilor din cele trei unităţi medicale. O asistentă româncă a spitalului îndeplineşte, pe lângă munca de zi cu zi, şi rolul de om de legătură între medici şi familiile victimelor. Silviu Ciocanelli şi Cosmin Pătlăgeanu sunt în acest moment sub tratament pentru rănile pe care le-au suferit. Pacienţii sunt stabili şi sunt în afara oricărui pericol, în momentul de faţă.

Este un val uriaş de solidaritate, de afecţiune, de iubire faţă de aceşti oameni care au nevoie de ajutor. Alţi patru răniţi, printre care şi solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ, se află în spitale olandeze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vin și vești bune de la răniții din Colectiv îngrijiți în străinătate