Antena Meniu Search
x

Vine GERUL! A fost înregistrată cea mai SCĂZUTĂ temperatură din această toamnă. Anunțul făcut de meteorologi (VIDEO)

Mercurul termometrelor a coborât luni dimineața, la Miercurea Ciuc, până la minus un grad Celsius, cea mai scăzută valoare înregistrată în această toamnă.

Mercurul termometrelor a coborât luni dimineața, la Miercurea Ciuc, până la minus un grad Celsius, cea mai scăzută valoare înregistrată în această toamnă.

Mercurul termometrelor a coborât luni dimineața, la Miercurea Ciuc, până la minus un grad Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută valoare înregistrată în zonele locuite din țară. 

Meteorologi spun ca este o valoare obișnuită pentru această zonă și a dat exemplul anului 1992, când în 26 septembrie la Miercurea Ciuc termometrele au indicat minus 6,6 grade Celsius. Aastazi este cea mai scăzută temperatură înregistrată luni dimineața în zonele locuite din țară.

Pe acelaşi subiect

În celelalte localități harghitene unde se fac măsurători meteorologice s-au consemnat valori pozitive. La Joseni, Toplița și Bucin au fost 2 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc s-au înregistrat 6 grade Celsius.

La Miercurea Ciuc prima valoare negativă a sezonului s-a înregistrat în data de 24 august, când Stația meteo a consemnat valoarea de minus 0,3 grade Celsius. Localnici din  orasi au inbract bine in haine calde, de fapt sant obisnute cu aceste temparturi joase. Oameni spun ca este frig, obiosnuit pentru ciuc, inportant este ca pana la pranzi se incalzeste, cat la case inca nu prea au dat drumul la incazire, ca sa nu le arde la buzunare. Tempratura joasa a tinut in jur de o ora, dupa care temometru a ridicat pene la 4 grade celsius. 

Minima absolută a lunii septembrie s-a înregistrat în anul 1977 când termometrele au arătat, la Miercurea Ciuc, minus 10 grade Celsius, în vreme ce maxima a fost consemnată în 1952, când au fost 33,8 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vine GERUL! A fost înregistrată cea mai SCĂZUTĂ temperatură din această toamnă. Anunțul făcut de meteorologi (VIDEO)