Antena Meniu Search
x

Vinovaţii din dosarul Maternitatea Giuleşti își află pedeapsa peste două săptămâni

Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru vinovaţii din cazul Giuleşti. Şi despăgubiri record pentru familiile bebeluşilor. Dar judecătorii se mai gândesc. Ieri ar fi trebuit să dea verdictul final, dar au amânat decizia pentru 23 martie

Vezi și

Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru vinovaţii din cazul Giuleşti. Şi despăgubiri record pentru familiile bebeluşilor. Dar judecătorii se mai gândesc. Ieri ar fi trebuit să dea verdictul final, dar au amânat decizia pentru 23 martie

Asistenta care i-a lăsat singuri pe bebeluşi în salonul de terapie intensivă ar putea primi o pedeapsă de doi ani şi jumătate, la fel şi şeful secţiei de la neonatologie.

Iar Managerul şi electricianul maternităţii ar putea primi câte patru ani de închisoare. Pentru asistenta Florentina Cârstea, procurorii au cerut doi ani şi jumătate de închisoare pentru femeia care a părăsit secţia de terapie intensivă când salonul cu bebeluşi a luat foc de la o priză defectă. Dar judecătorii au amânat verdictul final.

Patru oameni au fost acuzaţi. Şi toţi ar trebui să-şi primească pedeapsa pe 23 martie. Pentru Adrian Toma, şeful secţiei de neonatologie, procurorii au cerut tot doi ani şi jumătate cu executare. Managerul maternităţii, Bogdan Marinescu, riscă o pedeapsă aproape dublă.

După zeci de termene şi ani de procese procurorii spun că tragedia ar fi putut fi evitată dacă angajaţii spitalui ar fi ştiut să reacţioneze imediat ce a fost anunţat incendiul. Când au sosit pompierii, curentul nu era oprit la etajul unde o secţie întreagă era în flăcări.

Şase nou-născuţi n-au avut nicio şansă să trăiască. Trei dintrei ei s-au născut şi au murit în aceeaşi zi.

Pentru fiecare viaţă pierdută familiile ar putea primi despăgubiri de peste 35 de mii de euro. Chiar 75 de mii de euro pentru copiii care au trăit, dar au rămas cu sechele grave. Procurorii au cerut sechestru pe bunurile celor patru acuzaţi. Asistenta Florentina Cârstea, însă, a divorţat între timp şi i-a lăsat soţului ei toată averea.

Spitalul va suporta daune de o jumătate de milion de euro pe care le va plăti din poliţa de asigurare pe care o avea în momentul tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vinovaţii din dosarul Maternitatea Giuleşti își află pedeapsa peste două săptămâni