Antena Meniu Search
x

Vinul ecologic, din ce in ce mai cautat de romani

Rosii si oua bio, carne bio, de ce nu si vin bio? Producatorii de la noi incep sa le puna in pahare romanilor dornici de "cat mai natural" licori care n-au atins nimic chimic.

Vezi și

Din Foscani incepe drumul vinului ecologic. Pare un vin ca oricare altul, dar munca pentru o astfel de butura e mult mai grea. Mai ales cand te lupti cu bolile si dauntorii.

“Avem doar doua substante, cupru si sulf, pe care le folosim. Tratezi foarte natural asa cum tratau bunicii, stabunicii, incepand de la daci incoace”, spune Lucian Neacsu, producator de vinuri ecologice.

Efortul da roade in magazine, acolo unde tot mai multi romani se intereseaza de oferta eco. O sticla de vin ecologic costa 20% mai mult decat un sortiment similar produs dupa metoda traditionala. Poate parea surprinzator, dar in cazul vinului ecologic ierarhiile se schimba. Barbatii nu mai sunt la putere. Doamnele sunt cele care cauta in primul rand vin biologic apoi tinerii, fete sau baieti care cauta vin biologic.

Apetitul romanilor pentru vinul ecologic nu este suficient pentru producatori. Asa ca ei cauta clienti in strainatate. Pentru fiecare sticla vanduta in Romania, acest producator livreaza 5 in Japonia, China sau Germania. Potrivit Ministerului Agriculturii, suprafata de vita-de-vie in sistem ecologic este de circa 850 de hectare, adica un procent din totalul cultivat cu vii. In Romania exista circa 77 de viticultori care ingrijesc vii certificate ecologic si patru crame certificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vinul ecologic, din ce in ce mai cautat de romani