Antena Meniu Search
x

Vinul în sticlă de plastic e de cele mai multe ori falsificat

Vin ieftin şi bun. Direct de la producător. Se vinde la pet, în piaţă. Iar comercianţii îl laudă: e 100% natural. Ei bine, nu credeţi până nu gustaţi. Sau, dacă nu vă pricepeţi, până nu întrebaţi specialistul.

Vezi și

 Vinul în sticlă de plastic e de cele mai multe ori falsificat. Se face în laborator, şi nu din fructe. Iar în cantităţi mari, ne poate trimite în spital. Reporterii Observator au cumpărat vin vărsat despre care comercianţii spun că e 100% natural. Şi l-au dus somelierilor, să-l deguste. Iată ce au avut de spus.

Mai că i-aţi crede. Comercianţii sunt foarte convingători. Şi-aproape jură cu mâna pe inimă că în sticle au numai licoare făcută din cei mai buni struguri. Reporterii Observator au cumpărat vinul îmbuteliat în sticlă de plastic şi l-au dus la specialişti.

9,4 lei am lăsat la casă pentru 2 litri de vin. Băutura este mai ieftină decât celelalte categorii. Dar când am ajuns cu el pe masa someilierilor surpriză! Pe scurt, un vin făcut în laborator. Care consumat în mod constant vă poate trimite în spital.

Ca să evitaţi falsurile trebuie să fiţi atenţi la câteva aspecte. “Să alegem vin din sticlă de sticlă. Să alegem un DOC pentru că exită un organism de control care să certifice acest lucru şi să alegem, bineinţeles, şi de meniul pe care vrem să -l consumăm cu acel vin”, spune un somelier.

Un litru de vin de calitate costă peste 6 lei. Dar gustul face toţi banii. Anul trecut, producţia de vin a depăşit patru milioane de hectolitri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vinul în sticlă de plastic e de cele mai multe ori falsificat