Antena Meniu Search
x

Viorel Hrebenciuc ar fi avut conturi în Elveția

Viorel Hrebenciuc este unul dintre clienţii băncii elveţiene, unde câteva sute de români au conturi de peste 1,3 miliarde de dolari. Dezvăluirea este făcută de jurnaliştii de la RiseProject

Vezi și

Viorel Hrebenciuc este unul dintre clienţii băncii elveţiene, unde câteva sute de români au conturi de peste 1,3 miliarde de dolari. Dezvăluirea este făcută de jurnaliştii de la RiseProject

Viorel Hrebenciuc. Politician. Om de afaceri. Şi unul dintre bogaţii României. "Sunt pregătit! Nu-mi este frica pentru că ştiu ce am făcut, nu am niciun motiv să nu mă oprezint cu inimă deschisă în fata procurorilor".

E în arest preventiv pentru acuzaţiile din dosarul Retrocedărilor Ilegale. Însă numele lui apare, acum, într-un alt scandal.

Filiala elveţiană a băncii britanice HSBC a găzduit conturi secrete care depăşesc 100 de miliarde de dolari, până în 2007. Printre diplomaţi, magnaţi, traficanţi de arme, actori şi vedete din întreaga lume care îşi ţineau economiile în Elveţia, se numără şi 219 clienţi români. Unul dintre aceşti români este Viorel Hrebenciuc, dezvăluie jurnaliştii de la Râse Project.

Personajul controversat care mai avea acces la conturile liderului PSD este Robert Deutch, pion-cheie în afacerea Megapower. Pe scurt, frauda "Megapower" a presupus înfiinţarea unei societăţi româno-americane, prin intermediul căreia să se producă tehnologii avansate. Pentru asta, statul român a plătit 12 milioane de dolari. România nu a mai văzut nici compania, nici banii plătiţi.

Conturile Hrebenciuc-Deutsch au fost create în septembrie 1996 şi au fost închise zece ani mai târziu, când în ele mai erau aproape 90.000 de dolari. În 2006, declaraţia de avere a lui Hrebenciuc, care acoperă anul fiscal 2005, nu menţionează contul din Elveţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Viorel Hrebenciuc ar fi avut conturi în Elveția