Antena Meniu Search
x

Viorel și Andrei Hrebenciuc, parteneri de afaceri în filiera pădurilor

În familia Hrebenciuc, tatăl şi fiul erau parteneri de afaceri. Deputatul ar fi avut influenţa. Fiul - experienţa. La 29 de ani, Andrei e un om de afaceri milionar şi economist expert în inginerii financiare

Vezi și

În familia Hrebenciuc, tatăl şi fiul erau parteneri de afaceri. Deputatul ar fi avut influenţa. Fiul - experienţa. La 29 de ani, Andrei e un om de afaceri milionar şi economist expert în inginerii financiare

Împreună, spun procurorii DNA, tatăl şi fiul ar fi adus un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. O fraudă uriaşă, într-un dosar uriaş. Cel al retrocedărilor ilegale.

Procurorii DNA spun că ar fi fost parteneri şi cu reţeaua care a înlesnit retrocedarea domeniilor Ghika. Munţi întregi, acoperiţi de păduri, care au ajuns pe mâna mafiei lemnului, după cum au arătat anchetele jurnalistice.

Tot procurorii spun că moştenitorul averii Ghika, Paltin Sturdza, ar fi fost ajutat de finul său, deputatul Ioan Adam, să ajungă la magistraţii din Covasna şi Braşov care dădeau titluri de proprietate ilegale. Pe de altă parte, deputatul de Bacău, Viorel Hrebenciuc, avea influenţă asupra autorităţilor locale din zona în care erau proprietăţile. Proprietăţi pe care fiul său, Andrei, ar fi urmat să le valorifice şi apoi să împartă banii.

Prejudiciul total a fost estimat de DNA la 303 milioane de euro. Procurorii spun că Hrebenciuc Junior ar fi primit un sfert din bani. Pe care urma să-i spele prin intermediul propriilor afaceri.

În declaraţia de avere, Viorel Hrebenciuc este proprietar a doar 500 de METRI PĂTRAŢI de pădure iar la venituri a trecut doar salariul de deputat. Nici conturile nu sunt spectaculoase: 1400 de euro şi cinci mii de lire sterline.

În schimb, la 29 de ani, Andrei Hrebenciuc este un om de afaceri şi economist de succes. A fost chiar ales în consiliul de administraţie al unei societăţi de investiţii care administrează fonduri de sute de milioane de euro.

Numele lui Andrei Hrebenciuc apare şi în al doilea dosar deschis pe numele tatălui său. Procurorii susţin că Hrebenciuc Junior trebuia să găsească un loc de muncă pentru fiica generalului Dumitru Iliescu.

Astăzi procurorii anticorupţie au cerut mandate de arestare pentru Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza. Amândoi au fost reţinuţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Viorel și Andrei Hrebenciuc, parteneri de afaceri în filiera pădurilor