Antena Meniu Search
x

Virus informatic la Universitatea de Medicină din Iaşi. Toate fişierele au fost criptate

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi a căzut victimă hakerilor. Site-ul insituţiei a fost atacat cu un virus care a criptat toate fişierele.

Vezi și

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi a căzut victimă hakerilor. Site-ul insituţiei a fost atacat cu un virus care a criptat toate fişierele.

A fost vorba despre un atact de tipul ransomware, mai precis, un virus a ajuns in sistem si imediat a inceput sa cripteze documentele si informatiile de pe site-ul Universitatii.

Desi a durat doar cateva ore, site-ul a fost complet compromis, iar acum se lucreaza deja la realizarea unui nou site. Potrivit unor surse, urmările puteau fi însă mult mai grave.

Din fericire, totul s-a petrecut in timpul unei zile de lucru si nu in weekend sau in vacanta, altfel virusul ar fi fost depistat dupa mult mai mult timp. Specialistii spun ca acest tip de atac informatic sfarseste de obicei cu o cerere din partea atacatorilor a unor sume de bani pentru a se opri din criptat.

Conducerea Universitatii insa a decuplat imediat virusul, a inchis site-ul si a anuntat DIICOT-ul. O ancheta este in curs de desfasurare.

Atacul informatic a avut loc in a doua jumatate a lunii decembrie in 2018, chiar cu cateva zile inainte de vacanta de iarna a studentilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Virus informatic la Universitatea de Medicină din Iaşi. Toate fişierele au fost criptate