Antena Meniu Search
x

Viscolul s-a mutat în NORDUL țării. Botoșani și Suceava, cele mai lovite județe

După ce a lovit cu putere în sudul şi estul ţării, viscolulul s-a mutat în nord. Mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Botoşani şi Suceava au fost închise, iar autorităţile au intervenit cu şenilata ca să salveze mai mulţi oameni.

Vezi și

UPDATE, ora 14:50 - Codul galben de vânt a fost prelungit pentru județele Botoșani, Suceava, Caraș-Severin și Sibiu, până la ora 20:00.

UPDATE, ora 11:00 - Judeţele Botoşani, Suceava, Caraş-Severin, Timiş şi Sibiu se află duminică, până la ora 14.00, sub cod galben de vânt.

Potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și relatate de Antena 3, în Botoşani şi Suceava sunt anunţate intensificări locale ale vântului de 50-55 km/h, care vor spulbera zăpada depusă anterior.

Atenţionarea pentru Caraş-Severin şi Timiş vizează în special sudul acestor judeţe, unde vântul va sufla, izolat, cu 80 km/h.

În sudul judeţului Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, Valea Oltului şi zona montană aferentă, vântul va putea depăşi, la rafală, 80 km/h, şi va spulbera zăpada, la munte.

În dimineaţa zilei de duminică, sudul judeţului Caraş-Severin, în special zona localităţilor Oraviţa şi Moldova Nouă, s-a aflat sub cod portocaliu de vânt puternic, înregistrându-se rafale de până la 90 km/h.

După ce lovit cu putere în sudul şi estul ţării, viscolul s-a mutat, azi-noapte, în nord. A nins necontenit iar vântul a viscolit zăpada pe porţiuni mari.

Mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Botoşani şi Suceava au fost închise, aseară, iar autorităţile au intervenit cu şenilata ca să salveze mai mulţi oameni.

Un deşert alb unde zăpada a fost viscolită încontinuu. Pe o astfel de vreme, şapte oameni din două maşini au rămas înzăpeziţi şi au avut nevoie de ajutorul jandarmilor, ca să răzbească printre troiene.

S-a acţionat pe drumul judeţean dintre Vereşti şi Fântânele, pompierii încercând să scoată cu şenilata mai multe persoane rămase blocate între nămeţi.

Pe un alt drum naţional, un şofer a pierdut controlul volanului şi a izbit în plin un alt autoturism care circula regulamentar. Un copil mic a fost rănit în urma impactului şi a avut nevoie să fie transportat la Spitalul Judeţean din Suceava.

În judeţul Botoşani, trei oameni bolnavi care trebuiau să ajungă urgent la spital şi-au croit drum prin nămeţi cu ajutorul jandarmilor.

S-a intervenit cu atv pe şenile pentru transportul a 3 persoane care aveau nevoie de spital din localităţi în care ambulanţa nu a putut să ajungă că erau drumurile înzăpezite, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Două drumuri naţionale, 10 drumuri judeţene şi 8 drumuri comunale au fost blocate circulaţiei, din cauza sulurilor mari de omăt care s-au format pe şosea.

Speriaţi, oamenii au sunat încontinuu la 112.

Dispecerii au încercat să-i ajute cum au putut.

În judeţul Tulcea, acoperişul unui adăpost pentru capre s-a prăbuşit din cauza cantităţii mari de zăpadă adunată pe el. Aproape 40 de animale au fost strivite de vii.

Azi-noapte, cel mai frig a fost în Hargita, unde s-au înregistrat minus 22 de grade celsius.

În restul ţării, temperaturile dau semne că se mai înmoaie puţin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Viscolul s-a mutat în NORDUL țării. Botoșani și Suceava, cele mai lovite județe