Antena Meniu Search
x

Visul împlinit al unui campion

Visa să devin fotbalist, dar, în 2005 viaţa lui a luat o întorsătură neaşteptată care l-a adus pe culmile gloriei în skandenberg. Aşa începe povestea unui vicecampion mondial

Vezi și

Visa să devin fotbalist, dar, în 2005 viaţa lui a luat o întorsătură neaşteptată care l-a adus pe culmile gloriei în. skandenberg. Aşa începe povestea unui vicecampion mondial

Dan Borbil şi-a început aventura în lumea oamenilor cu braţe de fier, după ce l-a cunoscut pe campionul mondial la skandenberg, Ion Oncescu, în oraşul natal Luduş, din Mureş. Iar de atunci totul e istorie. Dan Borbil demonstrează că pentru performanţă e nevoie doar de hotărâre şi de mult antrenament. Aşa a ajuns la performanţă, în doar 10 ani de când s-a apucat de acest sport.

În România însă situaţia este cu totul alta. Abia dacă se decontează o parte din banii cheltuiţi pentru concursuri. Dar uriaşul de 150 de kilograme nu se dă bătut. Petrece câte 12 ore în fiecare săptămână în sala de forţă.

În spatele omului cu braţe de fier, a fost însă, în fiecare clipă, Anca, soţia care i-a dăruit, pe lângă sprijin, şi un copil. Şi a avut nevoie de susţinere. Deşi recompensa financiară nu este pe măsura efortului depus, Dan Borbil a reuşit să-şi urmărească visul. Acum, sportivul se antreneaza intens pentru campionatul naţional din luna mai, dar şi pentru europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Visul împlinit al unui campion