Antena Meniu Search
x

Vizionările de apartamente, doar cu masca de protecție și după luarea temperaturii

Încet-încet, ne întoarcem la viaţa aşa cum o ştiam. Iar vizionările de apartamente se mută din online în lumea reală.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 25.05.2020, 21:07

Vezi și
  • Foarte puțin proprietari au scăzut prețul apartamentelor, în ciuda pandemiei de coronavirus.
  • Vizionările on-line, în continuare extrem de apreciate de clienți.

Majoritatea agenţilor imobiliari sunt dispuşi să-şi conducă potenţialii clienţi la locuinţele dorite, dar nu înainte să treacă testul temperaturii şi să poarte neapărat mască de protecţie.

Aşa arată "noua normalitate" pentru cei care vor să cumpere o locuinţă. Vizionarea apartamentului se face doar după măsurarea temperaturii şi după dezinfectare. Liria este ghidul nostru într-un complex imobiliar din nord-vestul Bucureştiului

Liria Themo, dezvoltator: Avem aici birourile, unde avem distanțele între cele două colege. Avem și panoul separator. Aici răspundem la telefoane și de aici avem și prezentările online.

Şi tot în acest birou îşi întâmpină clienţii.

Gina caută un apartament cu două camere.

Gina, client: Mi-aș dori în faza 1 dacă aţi avea ceva disponibil, având în vedere că voi achiziționa apartamentul și prin intermediul unui credit, Prima Casă, și având în vedere procedurile bancare este necesar ca apartamentul să fie finalizat.

Şi să se încadreze în bugetul ei de maximum 75 de mii de euro.

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile pe piața imobiliară. O bancă a majorat deja avansul la creditele ipotecare la 25 la sută. Pe de altă parte și cerințele clienților se schimbă.

Cele două luni de izolare le-au arătat românilor cât de important este ca locuința lor să aibă grădină sau balcon larg deschis.

Prin urmare şi cerinţele lor s-au schimbat.

Gina, client: Îmi doresc un apartament care să îmi ofere, în primul rând, confortul pe care l-aș avea în orice altă locuință atât din punct de vedere al viziunii în exterior, să îmi ofere puțină intimitate dacă am nevoie. Ceva care să acopere nevoia de o curte.

Liria Themo, dezvoltator: Din complexul acesta s-a vândut cam 90%. Noi am vândut cam 100 de apartamente până la sfârșitul anului și de atunci am mai vândut 55-60.

Altă agenţie imobiliară, aceleaşi măsuri de prevenţie.

Nicoleta Manea, manager agenţie imobiliară: În principiu suntem mai puţini în birou. Am înjumătățit oamenii. Jumătate lucrează de acasă.

Cu unii dintre clienţi, întâlnirile sunt în teren.

Nicoleta Manea, manager agenţie imobiliară: Cu alții facem întâlniri pe zoom. Chiar astăzi avem o întâlnire cu un client din Dubai, ce-i drept.

Criza generată de coronavirus nu i-a împiedicat pe români să îşi cumpere case. Pe acest şantier se construiesc şase blocuri. Deşi nu sunt gata, multe dintre apartamente au deja proprietari.

Nicoleta Manea, reprezentant dezvoltator: Începând din luna martie până în acest moment s-au vândut 115 apartamente.

Aşteptările proprietarilor s-au schimbat. Un studiu recent arată că doar 14 la sută se aşteaptă să vândă în maximum o lună. Cei mai mulţi şi-au luat o marjă de până la şase luni.

Cât despre ieftiniri, doar unul din trei a scăzut preţul cu câteva procente. Şi mai puţini sunt cei care au aplicat o reducere de 20 de procente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vizionările de apartamente, doar cu masca de protecție și după luarea temperaturii