Antena Meniu Search
x

În România se găsesc voluntari doar pe bani

Să găseşti în România oameni dispuşi să facă voluntariat e o mare provocare! Nu ne înghesuim să muncim fără bani, chiar dacă i-am ajuta pe alţii mai săraci.

Vezi și

Un experiment făcut de reporterii Observator arată că, fără să fie plătiţi, puţini sunt cei care întind o mână de ajutor.

Românii ar vrea să ajute şi nu prea. Munca fără salariu nu sună bine. Asta, chiar dacă, scopul e unul cât se poate de nobil: acela de a-i ajuta pe alţii.

Situaţia se schimbă însă, atunci când vine vorba de. BANI. Dint-o dată, aşa zisul voluntariat stârneşte interesul în ochii tinerilor.

În statisticile europene suntem în coada clasamentului când vine vorba despre voluntariat.

În Olanda, Franţa sau Anglia voluntariatul este o tradiţie. Şi, mai mult de jumătate dintre ei fac astfel de acţiuni. E drept, în Vestul Europei voluntariatul cântăreşte şi la angajare şi la admiterea într-o facultate cu pretenţii.

ONG-urile şi fundaţiile se luptă de ani buni pentru legea voluntariatului. Care ar însemna obligativitatea contractului, dar şi recunoaşterea competenţelor obţinute prin intermediul voluntariatului, pentu ca tinerii să se poată folosi de experianţa pe care au dobândit-o. Un ajutor pentru cei care ajută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » În România se găsesc voluntari doar pe bani