Meniu
Search
x

Mai mulți voluntari vin în ajutorul persoanelor din diferite orașe, din România, care se tem să mai iasă din case

115 mii de români sunt în acest moment izolaţi la domiciliu în toată ţara. Din cauza coronavirusului, alte câteva mii de persoane se tem să mai iasă din case. În ajutorul lor vin voluntarii care le fac cumpărăturile. Tinerii s-au organizat într-un proiect bine gândit.

De Antonia Gasparovici la 04.04.2020, 17:52
Vezi și
  • Mai mulți voluntari vin în ajutorul persoanelor din diferite orașe, din România, care se tem să mai iasă din case
  • Proiectul, extins la mai multe orașe din întreaga țară

115 mii de români sunt în acest moment izolaţi la domiciliu în toată ţara. Din cauza coronavirusului, alte câteva mii de persoane se tem să mai iasă din case. În ajutorul lor vin voluntarii care le fac cumpărăturile. Tinerii s-au organizat într-un proiect bine gândit. Câţiva preiau comenzile în timp ce alţii merg în magazine să cumpere produsele.

"O să începem cu produsele de genul detergent, hârtie igienică... Ce mai avem? De spălat pe jos, vase... Şi spirt! Dar nu se mai găseşte...".

Roxana e psiholog, iar Daria avocat. În perioada stării de urgenţă, ambele lucrează de acasă. În pauze, îi ajută pe oamenii singuri care nu pot ieşi din case la cumpărături.

Daria, voluntar: Mă gândesc la bunica mea care ar avea nevoie, şi are de fapt. Are, din fericire, are pe cineva care o ajută. Şi mă gândesc la cei care nu au. 

Roxana, voluntar: Cumva sunt reticienţi. Parcă nu le vine să creadă că mergem în magazinele în care ar fi mers și ei în mod obişnuit și facem cumpărături exact cum am face pentru noi acasă, pentru familiile noastre. 

O zi obișnuită printre voluntarii proiectului Cumpărături la ușa ta începe cu preluarea comenzilor din call center. Clienții pot alege între două coşuri standard, în funcție de buget și de necesități. 

"În kit-ul numărul 1 avem legume pentru supe, mere, portocale, lămâi, cartofi, paste, pâine integrală de secară, ceapă, morcovi... Iaurt, lapte, caşcaval, telemea, ouă şi unt. Iar în chitul doi avem făină, orez, mălai, griş, ulei, suc de roşii, zahăr, miere, dulceaţă, compot".

Logo-ul folosit de voluntari

În afara pachetelor de bază, care costă fiecare aproximativ 100 de lei, cumpărătorii mai pot alege alte cinci produse suplimentare.

Marian Rădună, fondatorul campaniei: Acum trei săptămâni a început campania. Iniţial mergeam şi cumpăram pentru toţi oamenii liste personalizate, doar că am realizat că nu suntem eficienţi şi tocmai de asta s-au creat chiturile astea.

Cristian Lazăr, voluntar: Mi-a plăcut mult ideea, am zis că oamenii care nu pot să iasă din casă au nevoie de aşa ceva. 

Alina Predescu, voluntar: Și pentru că lucrurile se fac mai bine împreună, am constatat că în echipă ne este mai uşor.

Livrarea este gratuită. Iar din 4 aprilie, voluntarii vor face cumpărături şi pentru locuitorii din Timişoara, Constanța, Piteşti şi Arad. Echipa ”Cumparaturi la Ușa Ta” poate fi contactată la numărul de telefon: 0727 03 03 03.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mai mulți voluntari vin în ajutorul persoanelor din diferite orașe, din România, care se tem să mai iasă din case

Breaking News

Eurodeputat german: România e Vestul Sălbatic în mijlocul Europei. Cine se opune la intrarea în Schengen

Eurodeputat german: România e Vestul Sălbatic în mijlocul Europei. Cine se opune la intrarea în Schengen