Antena Meniu Search
x

Vopsitul acasă oferă surprize neplăcute

Principala problemă atunci când vă vopsiţi acasă este alegerea culorii. Dacă mergeţi la salon, totul e simplu pentru că stiliştii ştiu precis ce vopsele să combine pentru a obţine nuanţa care vi se potriveşte perfect. Dacă preferaţi să rezolvaţi totul acasă, trebuie să ştiţi ce alegeri trebuie să faceţi radical.

Vezi și

Principala problemă atunci când vă vopsiţi acasă este alegerea culorii. Dacă mergeţi la salon, totul e simplu pentru că stiliştii ştiu precis ce vopsele să combine pentru a obţine nuanţa care vi se potriveşte perfect. Dacă preferaţi să rezolvaţi totul acasă, trebuie să ştiţi ce alegeri trebuie să faceţi radical. 

Este foarte uşor să te uiţi pe un paletar de culori şi să-ţi alegi culoarea şi să spui vreau să iasă culoarea asta, dar nu întotdeauna se întâmplă aşa pentru că nu se ţine cont de baza pe care fiecare o are în parte. Dacă ai sută la sută păr alb trebuie să îţi iei o nuanţă mai închisă. Dacă ai fost deja o culoare mai închisă şi vrei să te deschizi trebuie să ţii cont de ce culoare are rădăcina ta.

Există şi o explicaţie pentru faptul că niciodată acasă nu veţi obţine aceeaşi nuanţă ca la salon.

La un salon întotdeauna se face un istoric al părului şi al realizărilor lui. Mai exact ce s-a făcut pe acest păr până acum,şuviţe, vopsit, decolorat, permanent. În funcţie de acest diagnostic se stabileşte culoarea.

O altă greşeală majoră este să vă aplicaţi vopseaua pe toată lungime părului, de la bun început.

Este foarte important atunci când îţi vopseşti rădăcina să pui întâi vopseaua doar pe rădăcină, să laşi 15 minute şi abia după aceea să pui vopsea pe vârfuri. Nu din prima pe tot capul. Dacă nuanţele sunt închise şi pui din prima pe tot capul uşor uşor culoarea se va închide în timp şi în loc să avem un roşcat vom avea un negru roşcat.

Cel mai greu de vopsit acasă este părul blond.

O să avem la un momendat vârfurile un blond foarte deschis, iar rădăcina un blond închis poate chiar un pic spre galben. Problema nu este că ne deranjează blondul foarte deschis, ci faptul că în timp, fiind un oxidant foarte puternic vârfurile vor ajunge să fie un alb uzat.

Iar dacă vă doriţi să aveţi un blond cât mai deschis, unica soluţie este să vă lăsaţi pe mâna hairstyliştilor. În niciun caz nu folosiţi pudra pentru decolorare acasă.

Pudra este un capitol aparate în colorimetrie şi în saloanele de coafură. Pudra poate să ne ajute sau din contră, poate să ne nenorocească pentru că o pudră decolorantă folosită necorespunzător îţi poate arde părul fără probleme în 15 - 20 de minute. +5,26 Pudra este atât de periculoasă încât dacă este folosită cu un oxidant puternic şi timpul de expunere este mult prea mare poţi chiar să faci alergii, răni sau coji ale scalpului.

E foarte clar că nu toate femeile au timp sau bani pentru a merge lunar la salon. Dar - dacă vor să arate impecabil - e bine să consulte un stilist.

Pentru cele care nu-şi permit să piardă vremea prin salon este recomandat însă ca măcar o dată, atunci când îşi doresc o schimbare să meargă la specialist, după care specialistul le poate ajuta şi le poate da o combinaţie pe care să o păstreze în timp.

Cel mai important lucru de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă vopsiţi este că întodeauna nuanţa părului şi coafura vă pot adăuga sau şterge anii de pe chip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Vopsitul acasă oferă surprize neplăcute