Antena Meniu Search
x

Video Vor fi avarii toată iarna la rețeaua de apă caldă și căldură din București

Record de clădiri fără căldură şi apă caldă în Bucureşti. 3.400 de imobile, cele mai multe dintre ele blocuri de locuinţe, au avut caloriferele reci în ultimele 24 de ore. Explicaţiile sunt aceleaşi - reţeaua este veche şi o cantitate uriaşă de apă fierbinte se pierde pe traseu. Primarul Capitalei spune că aşa va fi toată iarna.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 09.12.2020, 20:57

Vezi și
  • Nicușor Dan nu a făcut un secret din faptul că bucureștenii vor avea de suferit pe tot sezonul rece
  • Avariile la rețeaua de termoficare sunt atât de severe, încât inginerii pompează cantități uriașe de apă în sistem, pentru a menține presiunea

Conectaţi la internet de mare viteză, deconectaţi de la reţeaua de apă caldă. Aşa îşi petrec orele online copiii din zonele afectate de avariile Termoenergetica şi ELCEN. Şi muncitorii care lucrează la remedierea avariilor stau în frig. Şi afară, şi acasă. 

Alexandru cel Bun, Maica Domnului, Şoseaua Colentina... Mai bine de două minute şi jumătate îi trebuie robotului de la Termoenergetica pentru a recita lista zonelor în care nu funcţionează apa caldă şi încălzirea. Ce este mai grav este că auzim de aceleaşi zone de care auzeam acum două săptămâni sau acum o lună.

Cele mai afectate zone sunt sectoarele 2, 3 şi 5. În timp ce oamenii dârdâie în case, companiile responsabile îşi pasează vina. 

Ioana Stoica, lider sindical Termoenergetica: La ora 21 şi 15 minute, ELCEN a avut o avarie. Avea 89 de grade pe circuitul primar şi a redus la 52. În situaţia asta nu avem cum să dăm noi mai mult. Singurul CET care este cât de cât în parametrii e vestul. În rest toate sunt la pământ. 

Claudiu Creţu, ELCEN: Este o presiune foarte mare pe instalaţiile noastre. E ca un motor care merge supraturat. Injectăm în reţea, apă de adaos, apă rece, foarte, foarte multă pentru a menţine presiunea. 

Elcen susţine că în jur de 2400 de tone de apă caldă se scurg în subteranul Capitalei. Oficialii au veşti de gheaţă. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Nu putem să facem mai mult decât am spus că vom face în campania electorală, din păcate. Urmează trei luni pentru bucureșteni cam cum au fost aceste ultime două săptămâni, din păcate.

Elcen a anunţat că CET Bucureşti Sud, acolo unde a avut loc cea mai mare avarie, revine treptat zilele acestea la capacitate. Joi, CET Grozăveşti ar trebui să reînceapă producţia de agent termic, după lungi lucrări de modernizare. Doar că revenirea trebuie făcută treptat în cazul ambelor CET-uri, altfel există pericolul producerii unor avarii şi mai mari la reţeaua de transport a Termoenergetica. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vor fi avarii toată iarna la rețeaua de apă caldă și căldură din București