Antena Meniu Search
x

Voturile pentru Primăria Sectorului 1 nu vor fi numărate din nou

Voturile pentru Primăria Sectorului 1 nu vor fi numărate din nou. Este decizia luată târziu în noapte de Biroul Electoral de Sector.

de Redactia Observator

la 02.10.2020, 11:39

Vezi și
  • Şedinţa de votare s-a prelungit până târziu în noapte.
  • Rezultatul a fost anunţat de reprezentanta PSD a biroului electoral.

Înainte de şedinţa membrilor, simpatizanţii PSD au protestat în faţa sediului, acuzând o posibilă fraudă din partea USR. Primarul în funcţie, Daniel Tudorache, spune că a depus deja o plângere penală în acest sens.

A fost o nouă noapte de proteste în faţa Biroului Electoral al Sectorului 1. Înăuntru, membrii biroului decideau dacă în cel mai bogat sector din Bucureşti se impune renumărarea voturilor.

Un lucru cerut de simpatizanţii PSD, după ce în spaţiul public au apărut imagini în care sacii cu voturi erau manipulaţi în prezenţa membrilor USR. În mijlocul protestatarilor a venit şi primarul în funcţie, Daniel Tudorache.

Şedinţa de votare s-a prelungit până târziu în noapte. Rezultatul a fost anunţat de reprezentanta PSD a biroului electoral.

Rămas fără opţiunea renumărării, Tudorache spune că îşi pune acum încrederea în justiţie.

Daniel Tudorache, primarul sectorului 1: Am depus şi o plângere. Avocatul a depus o plângere penală împotriva procurorului, adică preşedintelui de secţiei de votare. Aia îşi va urma cursul. Plângerea se referă la mult discutatele imagini înregistrate în timpul numărării voturilor. Jandarmeria a prezentat deja un punct de vedere.

Şi Jandarmeria a venit cu precizări:

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector.

Poliţia şi parchetul au deschis mai multe anchete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Voturile pentru Primăria Sectorului 1 nu vor fi numărate din nou