Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Anamaria, o fetiță de 8 ani din Mehedinți, visează la o viață normală

La opt ani, o fetiţă din Mehedinţi visează să se poată încălţa cu sandale şi să poarte rochiţă. Născută cu o malformaţie congenitală, pseudartroză, Anamaria a trecut deja prin şase operaţii chinuitoare. Cu toate acestea, copila are picioarele inegale.

Vezi și

La opt ani, o fetiţă din Mehedinţi visează să se poată încălţa cu sandale şi să poarte rochiţă. Născută cu o malformaţie congenitală, pseudartroză, Anamaria a trecut deja prin şase operaţii chinuitoare. Cu toate acestea, copila are picioarele inegale. Nu se poate juca cu ceilalţi copii, nu poate alerga şi nu poate merge pe bicicletă. Fetiţa are însă o şansă să se facă bine. Un implant de tijă telescopică. Dispozitivul costă prea mult pentru bunica ei care o creşte. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de SMS 8848 alimentaţi fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinită Anamaria dar şi alţi copii.

Anamaria are opt ani și abia luna aceasta va intra în clasa întâi. Operațiile și spitalizările i-au încurcat până acum viața. Cu toate astea, citește cursiv și scrie din ce în ce mai mult. Iar litera "g" pe care o exersează pe caiet înseamnă pentru copilă Grija pe care i-o poartă bunica. Și poate însemna și Generozitatea oamenilor care îi ascultă povestea. 

DESPINA BANU, bunica Anamariei: A operat-o, 3-4 operatii la Louis Turcanu, venea acasă cu gips, cu bară între picioare, se ducea la control, spuneau că e bine, iar îi băga picioarele în gips, că dacă i-au făcut transplant de la piciorul sănătos, le avea pe amândouă în gips.

Drumul spre vindecare al fetiței s-a oprit o perioadă. După ea, mama a mai născut trei copii și nu a mai avut cum să umble cu Anamaria pe la doctori. Bunica a luat-o pe copilă la ea și a căutat cea mai bună soluție. A găsit-o la profesorul Ulici, la București.

DESPINA BANU, bunica Anamariei: A zis că e o boală foarte grea, e pseudoartroză congenitală și are și neurofibromatoză, niște pete pe corp. Am înțeles de la domnul doctor professor Ulici Alexandru că petele astea ar impiedica vascularizarea sangelui si de aceea ii trebuie un implant cu tija telescopică.

Ca tija să fie implantată, medicii trebuie să taie zona de pseudartroză și să umple defectele cu grefă de os. Abia apoi vor implanta tija Fassier-Duval. Iar după aceea, glezna dreaptă va fi fixată extern cu un dispozitiv de alungire astfel încât piciorul drept, mai scurt cu patru centimetri decât stângul, să recupereze diferența. 

DESPINA BANU, bunica Anamariei: Păi tija, tija telescopică, costă cinci mii de euro, este făcută în Canada și nu există decât un singur furnizor în România.

Costul tijei este descurajant pentru bunică. Femeia speră, însă, că nepoata ei cuminte, frumoasă și cu drag de carte va ajunge la sufletele oamenilor care o pot ajuta. 

DESPINA BANU, bunica Anamariei: Imi spune: mamaie, o sa ma fac bine? O sa pot, mamaie, sa port și eu sandale? O sa port, mmaie, si eu rochita? Mamaie, fusta o sa port si eu? 

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Sau, sunand la numerele afisate mai jos, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei o putem ajuta pe Anamaria dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Anamaria. 

Donaţii pentru Anamaria:

1. SMS 8848 în reţelele Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone

Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Telekom Romania Mobile si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

2. Numere TELEKOM, RETEAUA DE TELEOFONIE FIXA 

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

3) Conturi Fundatia Mereu Aproape

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut! Anamaria, o fetiță de 8 ani din Mehedinți, visează la o viață normală