Antena Meniu Search
x
LIVE

Vreau să ajut: Andreea, de la o căzătură la cancer osos

 În nici o lună, viaţa unei fete din judeţul Mureş s-a transformat dintr-o viaţă cu zâmbetul pe buze într-un coşmar. O căzătură în genunchi a aruncat-o pe Andrea în spitale. Lovitura, tratată iniţial de medici cu unguent şi analgezice, s-a transformat rapid în cancer osos care a atins şi plămânii.

De Redactia Observator la 04.05.2019, 11:59
Vezi și

 În nici o lună, viaţa unei fete din judeţul Mureş s-a transformat dintr-o viaţă cu zâmbetul pe buze într-un coşmar. O căzătură în genunchi a aruncat-o pe Andrea în spitale. Lovitura, tratată iniţial de medici cu unguent şi analgezice, s-a transformat rapid în cancer osos care a atins şi plămânii. Din fata luminoasă a toamnei trecute, Andrea a devenit un suflet care plânge şi se roagă să-şi recapete viaţa. Ca să o poată face, are nevoie de o proteză costisitoare pentru genunchiul stâng. Şi are nevoie urgent. De aceea, vă rugăm să fim împreună alături de copilă. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de sms 8848 puteţi contribui la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut", din care va fi sprijinită Andrea, dar şi alţi copii.

Aș da orice ca să pot să merg din nou!

Aceste cuvinte le repetă Andrea ca pe o rugăciune. Să meargă iar, să fie o adolescentă normală, să poată munci și să-și poată ajuta mama ale cărei lacrimi nu se mai usucă de mai bine de jumătate de an. Andrea este elevă la Liceul Tehnologic Dumbrăvioara, Mureș, la profilul alimentație publică. Anul trecut, într-una din zilele de practică, o secundă i-a năruit toate planurile de viitor.

Am cazut pe scări. Atunci tot m-o durut piciorul stâng, tot mi s-o umflat și am ajuns la urgență.

La Urgență la Târgu Mureș, medicii i-au prescris unguent și analgezice. Andrea a urmat tratamentul o lună, numai că durerea a devenit și mai puternică. O radiografie și apoi biopsia au lămurit, tragic, lucrurile.

După trei săptămâni am aflat că e tumoră canceroasă. Am diagnosticul osteosarcom

Andrea a fost trimisă la Cluj, la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuță", unde a început lupta cu cancerul. Prima cură de chimioterapie a făcut-o în decembrie iar pe cea de-a opta a terminat-o recent, de Florii. Durerile, reacțiile adverse și lipsa banilor le fac cu greu pe Andrea și pe mama ei să spere la bine.

După chimioterapie, starea Andreei este stabilă. Urgența acum este protezarea piciorului stâng, afectat de căzătură.

Proteza costă și spitalele nu au bani pentru asta. De aceea o vedem azi pe Andrea în aceste imagini.

2 Euro, SMS la 8848

Puteți contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut" donand doi euro prin SMS la numărul 8848, număr pus la dispoziție de Orange, Telekom România Mobile și Vodafone pentru Campania "Vreau să ajut". Sau sunând la numerele afișate pe ecran, din rețeaua Telekom, rețeaua de telefonie fixă. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau să Ajut. Puteți dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei o putem ajută pe Andrea dar și pe alți copii. Puteți dona și nominal în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei și în euro. Românii din străinătate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Andrea. Orice suma contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape, deschise la BRD

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut: Andreea, de la o căzătură la cancer osos