Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Darul cel mai de preţ în Luna Cadourilor: viaţa. I-o puteţi oferi lui Eric, un puşti de 5 ani care are nevoie de ajutorul nostru

Îl cheamă Eric, are 5 ani şi grave probleme de sănătate. Atât de grave încât insuficienţa renală de care suferă nu are decât un singur leac: transplantul.

Vezi și

Îl cheamă Eric, are 5 ani şi grave probleme de sănătate. Atât de grave încât insuficienţa renală de care suferă nu are decât un singur leac: transplantul de rinichi. Mama puştiului i-ar putea fi donator. Numai că analizele lui Eric şi testele de compatibilitate a mamei costă mult prea mult familia.

E luna cadourilor şi vă îndemnăm să faceţi un dar, cel mai de preţ: viaţa! Puteţi dona doi euro prin SMS la numarul 8848. Prin această donaţie, alimentaţi fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut", din care vor fi acoperite nevoile medicale ale lui Eric dar şi ale altor copii. 

Eric vine dintr-o sarcină gemelara. Nu intrase în lumea noastră mare când mama, în a 22-a săptămână de sarcină, a aflat că unul dintre bebeluşi are o problemă cu un rinichi. Nu se ştia cât de gravă, dar lucurile s-au limpezit la naştere. Unul dintre rinichii lui Eric nu funcţiona deloc. Când copilul a împlinit cinci luni, rinichiul sănătos s-a îmbolnăvit şi el. 

"El este acum, din păcate, în stadiul terminal de insuficienţă renală, nu există medicamente care să împiedice evoluţia acestei boli. De un an de zile situaţia lui s-a agravat foarte mult, orice infecţie pe căi respiratorii îi afectează rinichii, aşa încât a ajuns print-ro evoluţie galopantă în stadiul terminal.", povesteşte mama, Veronica.

Starea în care se află îl ţine pe Eric acasă. Fratele lui geamăn, perfect sănătos, merge la grădiniţă, acolo unde şi lui Eric i-ar plăcea să fie. 

Salvarea lui Eric înseamnă transplant de rinichi, dar până acolo trebuie să facă analize, iar mama, posibil donator, are nevoie de teste de compatibilitate. Pacientul de cinci ani a fost acceptat de un spital din Italia şi ar trebui ca Eric să plece acolo cât mai repede. Familia este însă copleşită de lipsa celor 20.000 de euro necesari pentru etapa pretransplant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut! Darul cel mai de preţ în Luna Cadourilor: viaţa. I-o puteţi oferi lui Eric, un puşti de 5 ani care are nevoie de ajutorul nostru