Antena Meniu Search
x
LIVE

Vreau să ajut! Ștefan s-a născut fără o mână, dar are șansa la o viață normală

Născut fără o mână, rămas orfan de ambii părinţi când încă nu împlinise 15 ani, un tânăr din Craiova este la un pas de o viaţă normală.

la 14.10.2017, 21:41
Vezi și

Născut fără o mână, rămas orfan de ambii părinţi când încă nu împlinise 15 ani, un tânăr din Craiova este la un pas de o viaţă normală. Cu ajutorul donaţiilor şi al Fundaţiei Mereu Aproape, Ştefan poate primi ce-a visat toată viaţa. O proteză care-l va ajuta să conducă maşina, să meargă cu bicicleta şi să strângă în braţe oameni care l-au ajutat să devină întreg. Doi euro donaţi prin SMS la numarul 8848, în fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut", pot face miracole.

Ştefan a primit la naştere două certificate - unul de naştere şi unul de handicap. Rămas fără mamă la 14 ani şi fără tată, un an mai târziu, nu si-a dorit nimic altceva în copilărie decât să fie întreg. 

Cu sprijinul Fundației Mereu Aproape și al oamennilor care îi aflaseră deja povestea, Ștefan a ajuns la Oradea, la echipa de specialiști care l-au pregătit pentru protezarea bionică. I-au măsurat intensitatea nervilor din brat, apoi i-au luat mulaj pentru fixarea şi testarea protezei bionice. 

Acum, Ştefan poate incerca orice. 

Pap Jozsef, tehnician ortoped Theranova Prosthetic and Orthotic Center; "Noi spunem ca va putea face multe lucruri din viata de zi cu zi pe care le-a facut intr un fel sau altul. Are posbilitatea de a apuca lucruri chiar marunte. Cei din partea Fundatiei Mereu Aproape au fost foarte deschisi, au inteles intregul proces de protezare"

"Sunt bucuros ca a venit momentul. As vrea sa incerc sa imi iau masina, asta ar fi super tare", spune Ştefan. 

Si voi puteţi contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone. Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa.

Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui la salvarea copiilor online sau prin paypal mentionand numele lui.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut! Ștefan s-a născut fără o mână, dar are șansa la o viață normală