Antena Meniu Search
x

Vrei să ştii pe ce cheltuie şcoala ta banii? Cheltuielile şi veniturile tuturor şcolilor din România pot fi consultate acum pe Internet

Ministerul Finanţelor a publicat pe platforma sa de transparenţă bugetară cheltuielile şi veniturile tuturor şcolilor din România pe primele opt luni ale acestui an, cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar, în data de 12 septembrie, potrivit unui comunicat transmis joi.

la 08.09.2016, 19:32

Ministerul Finanţelor a publicat pe platforma sa de transparenţă bugetară cheltuielile şi veniturile tuturor şcolilor din România pe primele opt luni ale acestui an, cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar, în data de 12 septembrie, potrivit unui comunicat transmis joi.

Orice persoană interesată poate consulta transparenta-bugetara.gov.ro pentru a afla cheltuielile cheltuielile cu bursele şcolare, pregătirea profesională, cu bunurile şi serviciile sau cu materialele pentru curăţenie ale grădiniţelor, şcolilor, liceelor sau ale universităţilor.

Totodată, cei interesaţi pot compara stadiul execuţiei bugetare la opt luni cu bugetul individual iniţial şi pot analiza care sunt fondurile disponibile până la finalul anului.

”Acelaşi lucru este valabil pentru toate entităţile publice din ţară. Pe transparenta-bugetara.gov.ro găsiţi bugetele individuale, rapoartele de execuţie bugetară, cele agregate la nivel de ordonator principal de credit pentru 13.700 de instituţii, până la data de 31 august”, se arată în comunicat.

Orice persoană poate găsi pe platforma fişele tuturor entităţilor publice. Acestea conţin toate datele de identificare a instituţiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale şi de corespondenţă.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunţat în iulie că toate cele 13.700 de instituţii publice vor trebui să încarce informaţii în acest sistem până în data de 15 august.

Noul proiect al Finanţelor, lansat la începutul lunii martie, include date despre circa 13.700 de instituţii publice, de la grădiniţe până la ministere sau camere ale Parlamentului.

Platforma transparenta-bugetara.ro cuprinde informaţii în mai multe formate electronice, care pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, precum tabletă sau telefon inteligent.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Vrei să ştii pe ce cheltuie şcoala ta banii? Cheltuielile şi veniturile tuturor şcolilor din România pot fi consultate acum pe Internet

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți,...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături